Alimoğlu, zamanda yolculuğa çıkaran ofisinin kapılarını Karahisar Medya Grup Genel Koordinatörü Yasemin Özcan Kaplan’a açtı.

Gerek iş gerekse turistik gezi için Uzakdoğu'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Afrika'ya 50'nin üzerinde ülkeye giden Alimoğlu, buralardan tarihi ve antika eşyalar toplamaya başladı. Alimoğlu, el yazması eserlerden, Osmanlı sancaklarına, antika gramofon ve telefonlardan geleneksel kıyafetlere binlerce antika eşyayı, adeta müzeye dönüştürdüğü 3 katlı iş yerinde sergiliyor. Alimoğlu'u kendisini ziyaret edenlere hem ofisini gezdiriyor hem de antika eşyaların hikayesini anlatıyor.

AFYONKARAHİSAR’A İLERİDE DAHA GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ

Alimoğlu yaptığı açıklamada, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında müzik müzesinin bulunduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Hayatı seviyorum, yaşamayı seviyorum, işimiz gereği de işimize de sahip oluyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz, çünkü hayat devam ediyor.  Üniversitede müzik müzem var işyerimde ise etnografik eşyalarım var. İleride Afyon merkezde güzel bir yerimiz olacak orada Afyonkarahisar’a sosyal kültürel anlamda daha güzel hizmetler vereceğiz.”

İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Madencilik sektöründe insan odaklı çalıştıklarını ifade eden Alimoğlu: “Sektörde önce insan sonra çevre daha sonra da maden zihniyetiyle sürdürülebilir madencilik yapıyoruz. Tabi bu çerçevede yeşil dönüşüme saygılı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tamamen modası geçmiş ocaklarımızı tabiata dönüştürmeye çalışıyoruz. Onun dışında gelecek vaat eden ocaklarımız aynı şekilde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

BU ESERLER BİZİM İÇİN AYRI BİR DEĞER

Alimoğlu, 1864 yılında Kafkasya’dan getirilen kuşak hakkında da bilgilere vererek şu ifadeleri kullandı: “Bu kuşağı bir arkadaşım hediye etti. Bu kuşağı arkadaşımın dedesi 1864 yılında Kafkasya’dan getirmiş. Yine babasının yapmış olduğu kamasını bize hediye etti. Bu eserlerin her biri bizim için ayrı bir değerdir” dedi.

ALİMOĞLU ANTİKA EŞYALARI TEK TEK TANITTI

Müzesinde bulunan antika eşyaları tek tek tanıtan Alimoğlu, Konya Mevlana Müzesinde de bulunan bir eseri göstererek şu ifadeleri kullandı: “Bu eser Konya Mevlana müzesinde de sergileniyor. Dervişlerin Kuran-ı Kerim okurken uykusu gelince başlarının Kuran-ı Kerimin üzerine düşmesin diye bu aleti kullanıyorlarmış. Bu alet çenenin altına yerleştirildiği zaman kişinin kafası aşağı doğru düşmüyor. Düşerse eğer sivri uç kişiye saplanıyor. Bu da kişinin uyumasını engelliyormuş. Böylelikle Kuran-ı Kerim kesinlikle saygısızlık yapılmıyormuş” dedi.

Sizi zamanda yolculuğa çıkaracak İbrahim Alimoğlu’nun ofisinde çekilen programın tamamını yarın Karahisar TV youtube kanalından izleyebilirsiniz.

>>MEVLÜT TINAS