OSB Asfalt Şantiyesi’nde iş makinelerini inceleyen Başkan Zeybek, kış hazırlıklarını basın mensupları aracılığıyla duyurdu. 

Mevsim değişiklikleri sebebiyle kışın geciktiğini fakat gecikmeye rağmen hazır olduklarını belirten Başkan Zeybek;

      “Bugün 1 Aralık 2022. Yani yeni yıla bir ayımız kaldı. Normalde eskiye yönelik baktığımızda kış ayının başlamış olması gerekirdi fakat iklimlerdeki bu değişiklikten dolayı kış daha gelmedi. Fakat belediye olarak, yol ekibindeki arkadaşlarımız 150 kişilik bir ekiple beş kamyon, üç kazıyıcı traktör, üç tuzlama kamyonu, beş kar nakil kamyonu, bir adet dozer, dört kepçe, dört greyder, üç adet yükleyici, 1000 ton solüsyon ve 1000 ton da tuzla kışa hazırız.”

Kış gelmeden ekiplerin hazır olarak beklediğini söyleyen Başkan Zeybek;

      “Kış gelmeden, kar yağışı gelmeden kar ile mücadele ekiplerimiz daha önceki yıllarda olduğu gibi bu senede Her türlü hazırlığını yapmış. İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan bu seneyi de kazasız belasız atlatmak istiyoruz.”

Yer altı suları için kar yağışının fazla olmasını temenni eden Başkan Zeybek;

      “Tabii ki rahmettir, berekettir inşallah kar yağışı olur yeraltı sularımız bir hayli derine doğru gitti. Sizlerde biliyorsunuz biz su zengini bir şehir değiliz. Bundan dolayı ne kadar çok kar yağarsa bizim yeraltı suları için o kadar faydalı diyoruz. Tabii ki Allahın takdiri nasipte ne varsa onu göreceğiz. Biz her türlü tedbiri aldık ekiplerimiz karla mücadele için hazır olarak bekliyor. Kazasız belasız bir kış geçirmelerini diliyorum.”

Karla mücadele konusunda olumsuz konuşanlara sitem eden Zeybek Başkan;

      “Geçtiğimiz yılda karla mücadelede hiçbir sıkıntı yaşamadık ama ne hikmetse bazı arkadaşlar Afyonkarahisar’da karla mücadelede yol alınmadığını ifade ettiler. Geçtiğimiz yılda 20 cm’yi geçen bir kar yağışı olmadı. Tabii ki gönül ister ki 50 60 70 santim kar olsun da bizim de mücadele ettiğimizi değilsin. Bereketli bir kış diliyorum.”

Karla mücadele ekipleri ve araçlar hakkındaki soruyu cevaplayan Zeybek Başkan;

      “150 kişilik bir ekibimiz hazır. Asfalt şantiyesindeki, Yol birimindeki araçlarımız, diğer birimlerdeki araçlarımız da teyakkuz halinde. gerektiğinde o araçları da çekip yol birimindeki arkadaşlara destek veriyoruz. hiçbir sıkıntı da yaşamıyoruz.” dedi.

Konuşmasının ardından şantiyede incelemelerine devam eden Zeybek Başkan basın mensuplarıyla çay içtikten sonra şantiyeden ayrıldı.