Ödül töreninde konuşan ve organizasyonda büyük emeği olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek izleyicilerin alkışları arasında sahneye çıkarken;

“Değerli yarışmacı arkadaşlarımız. Sizi Afyonkarahisar’da ağırlamaktan son derece mutluyuz. İyi ki varsınız diyoruz. Sizin için ne yapsak azdır diye düşünüyorum ama yağıştan dolayı bu sene Avrupa Şampiyonası’nda zemin çok iyi değildi. Öğleden sonra hava açtı. Kazasız belasız yarışlar tamamlandı.”

“Dünya Motokros Şampiyonasında Buluşmak Üzere”

İl protokolü olarak her zaman sporcuların yanında olduklarını ve Dünya Motokros Şampiyonası’nda buluşmayı dilediğini söyleyen Zeybek Başkan;

“Yarışan tüm çocuklarımıza, arkadaşlarımıza ömürlerinde başarılar diliyorum. İnşallah geleceğin şampiyonları olacaklar. Afyonkarahisar olarak biz sayın valimiz ve milletvekillerimizle il genel meclisi başkanımızla her daim yanınızdayız. İnşallah Dünya motokros şampiyonasında ağustos ayı sonu eylül ayı başı gibi tekrar burada buluşmak üzere hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Zeybek’in ardından sporculara ödüllerini takdim eden Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı konuşmasında;

“Ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen spor tutkunlarına öncelikle şehrimize hoş geldin diyorum. Bildiğiniz gibi Afyonkarahisar sporun başkenti olma iddiasını sürdürüyor. Böylesine adrenalin yüklü, böylesine heyecanlı gençlerimizin, çocuklarımızın çok ciddi performans gösterdikleri ve bizleri ağzı açık izler pozisyona düşürdükleri muhteşem gösteriler izliyoruz.”

“Her Zaman Şehrimize Bekliyoruz”

“Biraz önce başkanımızda iletti. Bizler şehrin yöneticileri olarak sizler ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şehrimize tekrar bekliyoruz. Gastronomi, tarihin ve kültürün buluştuğu şehir. Motor sporları sayesinde Afyonkarahisar’ı daha iyi tanıyacağınıza, Afyonkarahisar’ı daha çok seveceğinize ve daha fazla geleceğinize inanıyoruz. Tekrar yarışmacılarımıza başarılar diliyorum. Her zaman şehrimize bekliyoruz. İyi ki varsınız.” dedi.