Uraz, Afyonkarahisar’daki emlak ve konut sektörünün son durumunu Anahaber Gazetesine değerlendirdi.
Emlak sektörünün son dönemlerde çok zor durumlardan geçtiğini dile getiren Uraz, emlakçıların bazı aylarda hiç satış yapamadığını söyledi. Afyonkarahisar’da son yıllarda çok ciddi oranda konut ve bina yapımı gerçekleştiğini aktaran Uraz, şöyle konuştu:
“Emlak sektöründe satışlardaki durgunluk gerçekten sıkıntı yaratıyor. İnşaat sektörü nasıl olsa satılır diye konut ve bina yapımını sürdürüyor. Bu imaj emlakçılara göre çok kötü. Afyonkarahisar’da emlak'tan ziyade arsaya talepler var. Fakat arsa sahipleri de gayrimenkullerine çok yüksek fiyatlar çekiyor.”
Uraz, Afyonkarahisar’daki konut fiyatları Antalya, Mersin, Adana gibi pek çok Büyükşehirden yüksek fiyatlardan seyrettiğini kaydetti.
“Afyonkarahisar’daki emlakçılar dernekleşmeli”
Kendisinin önceden Alanya’da oturduğunu anımsatan Uraz, çok lüks bir konut şeklinde tasarlandığını fiyatının 350 bin TL olduğunu dile getirdi.
Uraz, aynı konutun Afyonkarahisar’daki fiyatının 700 bin TL’den satıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu fiyat aralığının sebebinin kaynağı Emlakçılardır. Hatta onların emsal gösterme şekilleridir. Yine sektördeki ayaklı emlakçılardır. Bu uçurumu oluşturan emlakçıların bir dernek çatısı altında birleşmesi gerekiyor. Kentteki emlakçılar olarak Afyonkarahisar'da birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Bu konu emlakçılar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayaklı emlakçılar bizleri çok zor duruma düşürüyor. Onların yüzünden şehirdeki emlakçılara müşterilerinin kötü gözle bakmalarına zemin hazırlıyor. Ayaklı emlakçılar günü kurtarmanın üzerinde duruyor. Bunlar müşterilere çok yalan söylüyor. Bu işi yapan insanlar şeffaf olacak. İnsanı kırmadan alıcı ve satıcı bir araya getirdiğimiz için biz arayı yaparız. Bizim kazancımız sadece komisyondur. Bunun aksi olduğu zaman da sektöre bir güvensizlik yaratıyor. Belgesiz emlakçı açılması bizleri zor duruma düşürüyor.” İfadelerini kulandı.