BİK Şube Müdürü Selami Çalışkan, adı geçen yarışmaya il merkezinde yayınlanan ve resmi ilan yayınlama hakkı bulunan gazete sahiplerinin de olurunu aldıklarını bildirdi.

Gayemiz, daha güzel haber ve fotoğraflar

Çalışkan, bu yarışmayı niçin düzenlediklerini şöyle açıkladı: “İl merkezimizde zaten güzel olan gazetelerimizde daha güzel haberler ve daha güzel fotoğraflar yayınlanmasını sağlamak istiyoruz. Bunun da gazete okurlarının ve gazetelerde çalışanların moral değerlerini yükselteceğine inanıyoruz. Her ay düzenlenecek ayın haberi ve ayın fotoğrafı yarışmasına katılacak yerel gazetelerin muhabirleri fotoğraf ve haber yarışmasından çeyrek altın kazanacaklar. Muhabirlerimiz haber yazarken, foto muhabirlerimiz  de fotoğraf çekerken daha dikkatli olacaklar. Gazetelerin muhabirleri, gazete sahipleri, şehir halkı ve kurumumuz (Basın İlan Kurumu) daha iyi ve güzel bir vizyona kavuşacak.”

Bu ayın haber ve fotoğraf konusu

İl  merkezinde yayınlanan ve resmi ilan hakkı bulunan gazetelerin muhabirlerinin yazdıkları haberler ve çektikleri fotoğraflarla önce gazete içinde yarışacaklarını bildiren Çalışkan, Nisan ayı  içinde yapılacak haber ve fotoğraf yarışmasının konusunu şöyle açıkladı: “Yarışmacı muhabir arkadaşlarımız haberlerini devlet büyüklerimizin çocuklarla iletişimi, diyaloğu ve büyüklerimizin çocuk sevgisini içeren haberler yazacaklar, foto muhabirlerimiz de bu iletişimi, diyaloğu  ve sevgiyi içeren görüntüler çekecekler.” 

28 Nisanda eserler teslim edilecek

Yarışmaya katılacak gazetecilerin eserlerini en geç 28 Nisan 2017 tarihinde Şube Müdürlüğüne teslim edileceğini bildiren Çalışkan, 2 Mayıs’ta jüri heyetinin toplanacağını ve birinci olacak haber ile fotoğrafı seçeceğini söyledi. Çalışkan, 5 Mayıs 2017 Cuma günü  de ödüllerin kazanan  muhabirlere törenle verileceğini söyledi. 

Jüri heyeti kimlerden oluşacak

Çalışkan, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Başkanlığında toplanacak jüri heyetinin de, gazete sahipleri  ve meslek kuruluşları (dernek ve cemiyet) birer temsilci, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü, Afyonkarahisar Valiliği Basın Müdürü, AKÜ Basın Müdürü, BYEGM  il Müdürü, İl Kültür Müdürü, Afyonkarahisar  Belediyesi Basın Müdürü’nden oluşacağını söyledi.