Türk Kızılayı kan bağış tırı bugün Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji bahçesinde kan bağışlarını kabul etti. Sabah saatleri itibariyle başlayan kan bağışına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Doktor İsa Özcan Karakaya, kan bağışı çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Karakaya konuşmalarına şöyle devam etti: "

Bazı süreçler bizi olumsuz etkilerse dahi halkımız bize her zaman yardımcı olmaya çalışıyor. Bu stok durumunda her geçen gün daha güzel gelişmeler oluyor her zaman üzerine koyarak devam ediyoruz. Halkımızın desteğiyle yaşanan problemleri aşmış durumdayız. Lakin bu kan ihtiyacı her zaman devam etmektedir. Biliyorsunuz, deprem süreci yaşadık. Biliyorsunuz ki o süreçte deprem bölgelerindeki faaliyetlerin bir çoğu yürütülemedi. Onların açıklarını biz tamamlamak durumunda kaldık. Şu anda dengeye getirmiş bulunuyoruz lakin bu kan ihtiyacı her zaman var. Normalleşene kadar bu ihtiyacımız devam edecek onun için tüm halkımızı kan bağışına davet ediyoruz."

Kolej Eğitim Koordinatörü Ömer Mürsel Bilik de şu ifade yer verdi:

Biz bu kan bağış kampanyalarını her yıl geleneksel olarak düzenliyoruz. Bu yıl beşincisini gerçekleştiriyoruz. Şu an için katılımınız çok güzel sabahın erken saatleri olmasına rağmen kan bağışı 20’yi buldu. Zaten hedefimiz günlük 50 ünite kan bağışı.

Afyonkarahisar’ın genelinde günlük 100 ünite kana ihtiyaç var. Bugün 50 ünitesini biz karşılayacağız. Kan bağış çok önemli bu benim bireysel olarak 10’uncu kan bağışım. Biliyorsunuz kan bağışı sürekli ihtiyaç. Afyonkarahisar’da yetkililerden aldığım bilgiyle kan stoklarında eksiklerin olduğunu biliyorum. İnşallah en kısa sürede eksiklik tamamlanır, ben tüm Afyonkarahisarları kan bağışına davet ediyorum."