Afyonkarahisar Valiliği ve Belediyesi öncülüğünde; Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Zafer Kalkınma Ajansı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Turizm ve Gastronomi Federasyonu’na bağlı dernekler ve ZAFTODER iş birliğiyle gerçekleştirilecek festival, bu yıl “Tarihle Mayalanan Şehir” temasıyla düzenlenecek.

Kaymaktan Sucuğa, Afyon’un Eşsiz Tatları

Festival boyunca coğrafi işaretli lezzetler ziyaretçilere sunulacak. Kaymak, vişneli ekmek kadayıfı, lokum, haşhaş ezmesi, anasonlu şekerler, sucuk ve yöresel ürünler, kentin mutfak kültürünü dünya sahnesine taşıyacak.

Rekor Denemesi: Dev Sucuklu Yumurta

19 Eylül Cuma günü saat 11.00’de Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi hedeflenen dünyanın en büyük sucuklu yumurtası pişirilecek. 1 ton Afyon sucuğu, 15 bin yumurta ve 25 metrekarelik dev tavada hazırlanacak bu dev lezzet, festivalin en çok merak edilen etkinliği olacak.

Ünlü Şefler Mutfak Başına Geçiyor

50’den fazla ünlü şef, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen ustalar ve MasterChef yarışmacıları festivalde yer alacak. Mehmet Yalçınkaya, Hazer Amani, Yağız İzgül, Cüneyt Asan, Rafet İnce, Yıldız Öz Samaha, Bedri Usta, Özlem Mekik, Eyüp Kemal Sevinç ve Ebru Baykara Demir gibi isimler workshoplarla lezzet tutkunlarıyla buluşacak.

Yarışmalar ve Etkinlikler

Festival kapsamında profesyonel aşçılık yarışmaları (Afyon Culinary Cup), butik pastacılık, yöresel yemek yarışmaları ve et severlere özel “Beef Afyon Grill” düzenlenecek. Çocuk etkinlikleri, tadımlar, paneller ve workshoplar üç gün boyunca ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Müzikle Lezzet Şöleni

Festival, akşam konserleriyle gastronomiyi müzikle buluşturacak:

Ücretsiz Giriş

Etkinlikler, Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi Festival Alanı’nda gerçekleştirilecek ve ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak.

Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Afyonkarahisar’ın mutfak kültürünü dünya mutfaklarıyla aynı sofrada buluşturuyoruz. Herkesi bu büyük sofraya, şehrimizin eşsiz lezzetlerine ve dostluğuna ortak olmaya davet ediyorum” dedi.