Teşkilatlarımızın hepsinin anketleri mevcut. Değişiklikler olacak mı? Evet olacak.  “ dedi

Parti binasında düzenlenen haftalık basın toplantısında AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in yanı sıra İl Başkan Yardımcıları Süleyman Karakuş ile Rasime Fedekar katıldı.

Başkan Yurdunuseven, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ile birlikte yapımı devam eden Karahisar Tüneli ile kentteki sokak iyileştirmeleri çalışmalarını incelediklerini belirtti.

Sinanpaşa yolu üzerindeki Karahisar Tünelinin 15 gün içerisinde faaliyete geçeceğini dile getiren Başkan Yurdunuseven, basın toplantısında şunları kaydetti: “Dün yeni müze inşaatında bir takım incelemelerde bulunduk. Burada yeni yer teslimi müteahhide yapılmış. Firma dün itibariyle de çalışmalarına başlamış durumdadır. İnşallah orada çok güzel bir müze inşa edilecek. Müzenin alanı 24 bin 491 metre kare. İnşaat alanı da 25 bin 486 metre kare. Kat kat olduğu için daha fazla inşaat alanı söz konusu. Burası Arkeolojik ve Etnografik müze olacak. 590 günlük bir çalışma programı içerisinde yapılacak. Zaten inşaatın bir kısım noktaları bitirilmiş durumda. Burası Türkiye’nin 4. büyük müzesi olacak. Şehrimizde ülkemizde arkeolojik eserler bakımdan çok önemli bir konumda. İnşallah kentimizin bütün değerlerini ve geçmişimizi sergileme imkânı sağlayacak. Yine orada kültür alanları ve konferans salonları da olacak.”

Şehirde devam eden sokak iyileştirme çalışmaları hakkında da kentin dört bölgeye ayrıldığını ifade eden Başkan Yurdunuseven, bin günlük bir çalışma programı olduğunu açıkladı.

Çalışmaların Afyonkarahisar için çok önemli olduğuna dikkat çeken Yurdunuseven, “Kente gelen turistler için bir gezi mekanı olacak. Kültür açısından çok önemli bir yer olacak. İnşallah bu güzel çalışmayı sonuçlandıracağız.” dedi

“Hafta sonu kongreler başlıyor”

AK Parti Afyonkarahisar Kongre çalışmalarının bu hafta içerisinde başlayacağını aktaran Başkan Yurdunuseven,  5 Ağustos’da Işıklar ile İhsaniye Döğer Beldesinde ilk kongrelerin yapılacağını söyledi.

19 Ağustos’dan itibaren de ilçe kongrelerinin startının verileceğini vurgulayan Başkan Yurdunuseven, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen hafta AK Parti Genel Merkezimize tarihler olarak teklifimizi yaptık.  O tarihler onaylandığı takdirde onları en kısa zamanda açıklayacağız. Büyük ihtimal Eylül ayı içerisinde başlayıp, Ekim ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz.  Bu hafta sonu başlayacak kongrelerimiz, hem partimize hem de Afyonkarahisar’a hayırlara vesile olur.”

“İlçelerde devam edenlerde, değişeceklerde olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Yorulan varsa kenara çekilsin’ sözüyle Afyonkarahisar AK Parti Teşkilatlarındaki kongrelerinde bazı değişikliklerin olacağının sinyalini veren Başkan Yurdunuseven, şu değerlendirmelerde bulundu:

“AK Parti Teşkilatları bir seçim bittikten sonra biz ertesi gün yeni bir çalışma olacakmış gibi, seçim olacakmış gibi,  faaliyetlere hazır olarak bekliyoruz. Ben Afyonkarahisar’daki AK Parti Teşkilatlarımızda canlılığı görüyorum. Elhamdülillah bir sıkıntımız yok. Ama değişiklikler olabilir mi? Evet olabilir. Genel Merkezimizde de, bizde de ve koordinatör milletvekilimizde de tüm ilçelerimizin ankete var. Belediyelerimizin ve yerel yönetimlerimizin birer anketleri var. Bu kapsam çerçevesinde ay sonuna doğru koordinatör milletvekilimiz gelecek. İlçelerde mülakatlar yapılacak. Akabinde adayların değişmesi düşünülen yerlere karar verilir. Aday adayların tespitinden sonra o listeyi Genel Merkezimize götürüyoruz. Genelde 4-5 kişi oluyor. Orada Genel Merkezimiz, bizim bölge başkanımız, koordinatör milletvekilimiz ve teşkilat başkanımızla birlikte bir çalışma yapıyoruz. Ve o isimlerden bir tanesi üzerinde karar kılıyoruz.  AK Parti de gelenek tek listeyle seçime gitmektir. Ve Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda kimi aday göstereceksek, belirleyip kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Devam edecek ilçelerimizde, değişecek ilçelerimizde mutlaka olacaktır. Buda Ağustos ayı içerisinde netleşir. Ona göre de kongre takvimiz şekillenir.” diye konuştu.