SEÇİM GÖREVLERİ, GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE VERİLMELİ


Hürriyetçi Eğitimciler Sen Afyonkarahisar İl Başkanı Nizamettin Şenol, seçim görevlerinin gönüllülük esasına göre verilmesi gerektiğini belirterek konuyla ilgili olarak Yüksek Seçim Kuruluna ve Milli Eğitim Bakanlığına müracaat ettiklerini söyledi.


Şenol, Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Merkezine, 31 Mart 2024 tarihinde Mahalli İdareler Seçimi demokratik teamüller gereği yapılacak olup seçim görevleri ile ilgili kamu çalışanlarından şikayetler geldiğini belirtti.


Şenol, açıklamasında şunları söyledi:
“Bilindiği üzere Yüksek Seçim Kurulu, 135 sayılı genelgede yer alan  “İlçede görev yapan tüm kamu görevlilerinin (298 sayılı Kanunun 26. maddesinde sayılanlar hariç) listesi, mülki idare amiri tarafından yerleşim yeri adresleri esas alınmak suretiyle ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilir. Sandık kurulu görevleri, 298 sayılı Kanun'un 22. ve 23. maddesine göre belirlenmektedir"  esasına göre kamu çalışanlarına seçim görevlerini vermektedir.

Yurdunuseven TBMM'ye Soru Önergesi Verdi Yurdunuseven TBMM'ye Soru Önergesi Verdi


Seçim görevinin daha sağlıklı yürütülebilmesi açısından seçim görevinin gönüllülük esasına göre verilmesi, evli olanlardan sadece bir kişiye seçim görevi verilmesi, kamu çalışanları arasında büyük oranda eğitim çalışanlarına görev vermek yerine tüm kamu çalışanları arasında daha adaletli bir dağılım yapılması, seçim görevi çıkıp istemeyen kişi ile isteyen kişi arasında değişiklik yapılması ve seçim görevi çıkan kamu görevlillerin güvenlik, ulaşım ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması seçim sürecinin olumlu geçmesi açısından hayati derecede önem arz etmektedir.”