22 yıldır öğrencilerin kitap konusunda taleplerini karşılamaya çalışan Kocatepe Kitap Evi, ucuza sattığı kitaplarla öğrencileri mutlu ediyor.  

Yaz sezonun kitap satışında biraz yavaş geçtiğini ifade eden Kocatepe Kitap Evi Yetkilisi Hasan Tahsin Külcüoğlu, yeni eğitim yılında satışların yavaş yavaş artmaya başladığını dile getirdi. Bu yıl KPSS sınavına 4 milyon adayın gireceğini dile getiren Külcüoğlu şöyle konuştu: “Şuan kırtasiye satışlarımız ve  üniversite ders kitapları satışlarımız biraz daha fazla. Bu yıl çift yıl olduğu için 4 milyona yakın aday sınava girecek. O yüzden bir yoğunluğumuz var. Bazı kitapların içerikleri değiştiğinden dolayı 2018 yeni baskı kitaplarımız gelmeye başladı. Hazırlık çalışmalarımız şuanda hala devam ediyor” dedi. 

“Öğrencileri mutlu etmeye çalışıyoruz”

Üniversite öğrencilerinin kitap alış verişine başladığını kaydeden Külcüoğlu, çok uygun fiyatlara kitap sattıklarına dikkat çekti. Üniversite öğrencilerinin hocaları tarafından verilen ödevleri yapabilmeleri için bazı kültür kitaplarına daha fazla ilgi gösterdiğini ifade eden Külcüoğlu şöyle konuştu: “KPSS’de de dershanelerde bir yoğunluk var. Dershanelere kayıt yaptıran öğrencilerde ek kaynak olarak bizlerden kitap alıyorlar. Üniversite ders kitapları yılda 2 hafta satıldığı için ürünü yapan yayın evleri çok düşük tutuyor o yüzden biz fazla indirim yapamıyoruz. Ayrıca üniversite kitaplarını satan sadece 2 kitap evi var. Çünkü 2 haftalık bir satışı var. Kitapları aldığımız zaman geriye iade edemediğimiz için elimizde kalma ihtimali yüksek. Fiyatlar yüksek ama biz çok fazla karla satmadığımız için öğrenci bizi tercih ediyor. Bizde elimizden geldiği kadar fiyatlar konusunda öğrencileri mutlu etmeye çalışıyoruz.”
 
“TEOG kitaplarını ne yapacağımızı bilmiyoruz”

‘Afyonkarahisar Nüfus olarak her geçen gün büyümeye devam ediyor’ diyen Külcüoğlu, Afyonkarahisar’ın ilçelerinden de kitap alış verişi için gelenlerin olduğunu aktardı. Öğrencilerin tüm taleplerini karşılamak için çalıştıklarını bildiren Külcüoğlu: “Sayın Cumhurbaşkanımız TEOG’u kaldırma kararı aldı. O yüzden dolayı biraz TEOG’da karamsar müşterilerimiz var. Bizim elimizde TEOG kitaplarımız var. Bunlarla ilgili şuan biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. İlerleyen süreçte yaşayıp göreceğiz. “

“Okuma oranları artıyor”

Her geçen yıl okuma oranlarında artışın olduğunu dile getiren Külcüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıllara göre okuma oranları artış gösteriyor. Bu neden kaynaklanıyor. Biz Afyonkarahisar’da 22 yıllık bu sektörün içerisindeyiz. Fiyatları 5 lira ve 20 lira bandında verdiğimiz için piyasaya göre çok uygun olduğundan dolayı herkes alabiliyor. Fiyatları yüksek tutunca ayda 5 kitap okuyacak kişi 2 kitap okuyor. Biz de elimizden geldiğince düşük fiyatlardan kitap satmaya çalışıyoruz ki okuma oranları yükselsin.” Öte yandan Külcüoğlu, kitap ve kırtasiye ürünlerinin ucuzluk mağazalarında ve bakkallarda satıldığını işaret ederek, kitapların kitapçıdan, kırtasiye malzemelerinin de kırtasiyeden alınması gerektiğini aktardı.