Çünkü onlar aslında hakemden sonra sahanın ikinci yetkili kişisi olarak gözükmesine rağmen hep geri planda kaldılar. Afyonkarahisar’da 30 saha komiserinin hizmet verdiğini belirten Arif Yavaş “Kulüp sayısı azalınca bizimde sayımız azaldı” dedi.

Yol Ve Yiyecek Parası 

Sahada ne gibi sıkıntılar yaşadıklarını bakın nasıl anlatıyor Arif Yavaş “Antrenörler sahaya eşofman giymeden çıkıyorlar. Bizleri zor durumda bırakıyorlar. Takımların maçlara ve sahaya geç gelmeleri sıkıntı oluşturuyor. Deplasman maçlarına gitmek sıkıntı oluyor. Zaten üç kuruş alıyoruz. Onu da yol ve yemek parasına veriyoruz. Zaman zaman ödemelerimiz geç yapılıyor. Profesyonel maçlarda saha komiseri sayısının 2’den bire düşecek. Bir saha komiserinin tüm işlerin üstesinden gelmesi çok zor. Bu konuda Türkiye genelinde maçlara çıkmama kararı almaya hazırlanıyoruz” dedi. 

Bu işin çilesini çekiyorlar 

Onlarda bu işin çilesini çekenlerden… Bir maçta aldıkları ücret şaşırmayın ama 25 lira… Maç başlamadan saatler öncesinde sahaya gelirler karşılaşmanın bitiminden yarım saat sonra sahadan ayrılırlar… Aslında yapılması zor bir görev diyor Arif Yavaş, yapmak için sevmek gerekiyor. Bir saha komiseri bir maçta bakın neler yapıyor. Sahanın güvenliğini sağlıyor. Oyuncu değişikliklerinde kulübe ile hakem arasındaki bağı kuruyor. Kulüplerin itirazlarını değerlendiriyor. Saha eksiklerinin tamamlanmasına yardımcı oluyor. Oyundan kırmızı kart görerek ihraç olan oyuncuların saha dışına çıkmasını sağlıyor. Hakemle sürekli diyalog içinde oluyorlar. Kısacası sahada hakemin hem gözü hem de kulağı oluyorlar… Hiçbir kulübe bağlı olmadan barışçıl bir ortam sağlıyorlar.