usd
48,6265
eur
56,1577
gram-altin
6.743,27
Afyon Haberleri
Afyonkarahisar
Az bulutlu
weather
16°
Afyon Ana Haber Genel Otobüs Firmaları Hızlandı: 5 Durak Kalkıyor, Süre Kısalıyor

Otobüs Firmaları Hızlandı: 5 Durak Kalkıyor, Süre Kısalıyor

Otobüs firmaları, İstanbul-Ankara hattında yolculuk süresini kısaltmak için ekspres sefer uygulamasını başlatıyor. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Beypazarı durakları rotadan çıkarılacak.

Otobüs Firmaları Hızlandı: 5 Durak Kalkıyor, Süre Kısalıyor

Otobüs Firmalarından YHT’ye Karşı Hamle: İstanbul-Ankara Arasında Ekspres Seferler Başlıyor

Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) gölgesinde kalan otobüs firmaları, İstanbul-Ankara hattında yolcu kaybını telafi etmek için yeni bir adım atıyor. Kasım ayı itibarıyla bu güzergahta “ekspres sefer” dönemi başlıyor.

Yeni uygulama kapsamında, İstanbul-Ankara hattındaki otobüs seferlerinden Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Beypazarı gibi duraklar çıkarılacak. Böylece yolculuk süresi önemli ölçüde kısalacak.

2014 yılında hizmete giren Yüksek Hızlı Tren hattı, iki şehir arasındaki ulaşımda hız ve konfor avantajı sunarak otobüs firmalarının yolcu sayısını düşürmüştü. Bu durum karşısında firmalar, rekabet gücünü artırmak amacıyla yeni çözümler geliştirmeye yöneldi.

İstanbul-İzmir hattında başarılı sonuçlar alınmıştı
Geçtiğimiz yıl İstanbul-İzmir güzergahında başlatılan ekspres seferler, yolculuk süresini kısaltarak yolculardan olumlu geri dönüş almıştı. Bu deneyimin ardından, benzer uygulamanın İstanbul-Ankara hattında da devreye alınması kararlaştırıldı.

Yeni sistemde otobüs firmaları, seferlerini “normal” ve “ekspres” olmak üzere iki kategoriye ayıracak. Ekspres seferlerin toplam kontenjan içindeki oranının yaklaşık yüzde 50 olacağı belirtildi.

Uygulama, başlangıçta sınırlı sayıda firma tarafından hayata geçirilecek. Yolcu talebine bağlı olarak sistemin yaygınlaştırılması da planlanıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız