zor-mac-ama-kazanmak-imkansiz-degil-(2).jpgING Basketbol Süper Ligi’nin 6. haftasında oynayacağı Fenerbahçe Beko maçının hazırlıklarını sürdüren Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’da moraller de üst seviyede. Kötü başlayan sezonda şanssız alınan mağlubiyetlerle motivasyonu düşen Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, 5. haftada aldığı Beşiktaş Sompo Sigorta galibiyetiyle moral bulmuştu. Uyum sorunu ortadan kalkan ve her maç üzerine koyarak devam eden Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’da oyun planları da yerleşince keyifli ve etkili bir kadroya sahip olduğunu hissettirmeye başladı.

ING Basketbol Liginin 6. haftasında Fenerbahçe Beko’nun konuğu olacak Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’da koç Can Sevim, oyuncularının her geçen gün takım olma özelliğini güçlendirdiğini, saha içi oyun planlarını da artık ezbere oynar hale geldiğini söyledi. Lige tam anlamıyla hazır hale geldiklerini ifade eden Sevim; “Sezona iyi bir hazırlık dönemi yaparak başlayamamıştık. buna rağmen geride kaln 5 haftada sahada vermiş olduğumuz mücadeleden ve oyuncularımın son topa kadar savaşması beni mutlu etti.

Küçük hatalardan kaybettiğimiz 3 maçımız var. Takım oyunlarında hatalar elette olacaktır ve biz 3 maçta da bunu yaşadık. Önemli olan hatalarımızdan ders çıkararak bir sonraki maçta en az hatayı yaparak parkeden galip çıkmaya çalışmalıyız. Nitekim Beşiktaş Sompo Sigorta maçının da yine son bölümlerine başa baş bir oyunla girdik. Kaybettiğimiz maçlarda oyunun sonunu iyi oynayamayıp kaybetmiştik ama bu kez iyi oynayarak kazanan taraf olduk.

Hafta sonunda da ligin en güçlü ekiplerinden biri olan Fenerbahçe Beko ile karşı karşıya geleceğiz. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Coşkulu taraftarı önünde yüksek tempoda oynayan bir takım. Bizim için zor olacağını biliyoruz ancak bizde ligde etki bırakan ve her maçta kazanmayı arzulayan bir takımız. Eksiklerimizi gidererek Fenerbahçe Beko karşısında iyi basketbol oynayarak sahadan galip ayrılmak istiyoruz. Zor olacağının farkındayız ama imkansız değil. Oyuncularımın sahada vereceği mücadele ile bunu başarabiliriz. Euroleouge maçı oynayacak olması nedeniyle yorgun yakalayacağımız rakibimizi mağlup ederek kendimize üst sıralarda yer alma fırsatını da bulacağız. Takım olarak bunu yapabileceğimize inananıyoruz” ifadelerini kullandı.