Bayramların sosyal hayatın en temel ilkesi olan iletişim ayarlarının formatlandığı, sevgi ve gönül birliğinin zirveye çıktığı özel günler olduğunu söyledi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Afyonkarahisar İl Müdürü Cemil Paslı, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Paslı mesajında, Yılda iki kez idrak ettiğimiz bayramların sosyal hayatın en temel esası olan iletişim ayarlarının formatlandığı, sevgi ve gönül birliğinin zirveye çıktığı özel günler olduğunu söyledi.

İLETİŞİMİN ZİRVE ZAMANLARI BAYRAMLARDIR

Peygamber Efendimizin “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız” hadisi şerifini de hatırlatan Paslı, Peygamber Efendimizin “Aranızda selamı yayınız” sözüyle de iletişimin temeli olarak “Selam”ı belirlediğini ve çevremizde selam vermediğimiz kişiler varsa bayramda mutlaka ilk selam vererek iletişime geçmemizin önemine dikkat çekti. Dini inancımıza göre iki Müslüman’ın 72 saatten fazla birbiriyle küs durmasının haram olduğunun altını çizen Paslı, “İdrak edeceğimiz mübarek Ramazan Bayramını vesile kılarak, özellikle küs olduğumuz kardeşlerimizle barışmayı, sıla-i rahimde bulunmayı, sadece zenginlerle değil, garip-gureba ve fakir-fukarayla, komşularımızla bayramlaşmamız gerekir” dedi. 

ZOR GÜNLERİN SON GÜNLERİ OLSUN

Milli birlik ve kardeşliğimizi hedef alan terör olaylarına da değinen Paslı, “Terör belasının, Türkiye’nin uluslararası alandaki itibar ve güvenini sarsmanın yanı sıra, 1000 yıldır birlikte yaşatılan Türk-Kürt kardeşliğini hedef aldığı bilinciyle bu mübarek günleri değerlendirerek kardeşliğimizi yeniden pekiştirmeli ve ülkemizin yaşadığı zor günlerin son günleri olması için dua edelim” dedi. Ülkemizin birliği ve dirliği için canları pahasına mücadele eden, huzurumuzun teminatı güvenlik güçlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır diyen Paslı, “Vatan ve bayrak uğruna hayatını kaybeden vatansever kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabr-ı cemil dilerim” dedi.

Paslı, Tüm İslam aleminin daha huzurlu ve mutlu bayramlara kavuşması dilek ve temennisiyle, inananların mübarek Ramazan Bayramını tebrik etti.