Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesaj yayınladı. Gazetecilerin toplumun haber alması için gece-gündüz demeden çalıştığını ifade eden Parsak, “Toplumun tarafsız ve doğru haber alabilmesi için çalışan tüm basın mensuplarını kutluyorum” dedi.

DARBEYE KARŞI DİRENDİLER

24 Temmuz Basın Bayramını kutlayan Parsak, özellikle 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminde Türk basınının gösterdiği reaksiyonun tarihte yerini alacağını ifade etti. Basının toplumun aynası olduğunu söyleyen Parsak, "Doğruları yazan ve milletimizin yanında yer alan özgür basın olduğu sürece toplum gerçeklerden haberdar olmaya devam edecektir. Basının belli güç odakları tarafından baskıya alındığı dönemlerde milletimiz gerçeklerden haberdar olamamaktadır. Oysa basın gerçekleri tarafsız şekilde halka ileten en önemli güçtür. Haber alma özgürlüğü karşısında yapılan baskılar medyaya değil bizzat milletimize yapılmaktadır. Bugün dünyanın bir ucunda gerçekleşen bir olay saniyeler sonra dünyanın diğer ucunda görülebilmektedir. Genel medyanın bile sansürden çekinerek girmediği haberleri yerel gazetelerimizde görüyoruz” dedi.

YEREL MEDYAMIZI KUTLUYORUZ

Yerel medyanın öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Parsak, “Darbe girişimi sonrası Afyonkarahisar basını üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Bu olay Afyonkarahisar medyasının özgürlüğüne ve gerçeklere ne kadar düşkün olduğunun en güzel göstergesidir. Tarafsız şekilde ilimizde, ülkemizde ve dünyada gerçekleşen olayları kısa sürede Afyonkarahisar halkına ulaştıran çok değerli yerel medya çalışanlarımızı da ayrıca kutluyorum" dedi.