Zirveye katılan öğrencilerin gelecek kaygılarının büyük ölçüde yok olduğunu kaydederek etkinliğin çok verimli geçtiğini ifade etti. 

Doç Dr. Yaman, 28-30 Mart tarihleri arasında 3 gün süren zirveye Türkiye’nin bir çok yerinden 20’ye yakın iş adamı ile birlikte yaklaşık 3 bin öğrenci ve çok sayıda akademisyenin katıldığını ifade etti. Zirvede gerçekleştirilen oturumlar ile öğrencilerin teoride öğrendiklerinin pratikle pekiştirildiğini dile getiren Doç Dr. Fikret Yaman, “Türkiye’de ilk defa bir öğrenci kulübü tarafından düzenlenen ‘Ticaret Zirvesi’nde 20 iş adamı ve yaklaşık 3 bin öğrenci bu zirveye katıldı. 5 oturum şeklinde gerçekleşen zirvede 1. gün ‘Afyon ve Türkiye’de Ticari Hayat’, 2. gün ‘E-Ticaret ve Sektörel Ticaret’, 3. gün ise ‘Dış Ticaret ile Kadın Girişimcilerin Ticaret Hayatındaki Yeri ve Önemi’ konuşuldu. Öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve iş adamlarımız Ticaret Zirvesi’ne büyük ilgi gösterdi. Zirvenin amacına ulaştığını gayet güzel geri dönüşler oldu. Ticarette iş adamlarımız bilgi birikimlerini öğrencilerimiz ile paylaşarak onların ufkunu daha da genişletti. Şu andan özel sektörü düşünen öğrencilerimizin de sayısı arttı ve ticaret hayatında yeni iş adamlarının var olması için yeni kapıların açıldığını düşünüyorum” dedi.

“Öğrenciler CV’ler oluşturdular ve iş adamlarına verdiler”

Öğrencilerin iş adamları ile bir araya geldiği oturumlarda staj imkanlarının da ele alındığını aktararak Doç Dr. Fikret Yaman şunları söyledi:
“Derslerde bizim teori olarak anlattığımız konuları artık iş adamları ile birebir pratik olarak konuştular. Mesela bir çok ticari terimleri bu işin içerisinden gelen kişilerden dinlediler. Sonrasında ise kendileri CV’ler oluşturdular ve iş adamlarına verdiler. İş adamlarından staj imkanları ile ilgili bilgiler aldılar. Gelen iş adamlarımızda öğrencilerimize çok ilgi gösterdiler. Bence ticaret hayatını bir çok Afyon Kocatepe Üniversiteli (AKÜ) öğrencimiz katılacak artık.”

“Gelecek kaygıları yok oldu”

Değerlendirmelerinde son olarak zirve sayesinde öğrencilerin gelecek kaygılarının azaldığına işaret eden Doç Dr. Fikret Yaman, “Öğrencilerimiz zirve ile birlikte gelecek kaygılarını da büyük ihtimalle yok ettiklerine inanıyorum. Bizim yanımıza kamu sektöründe çalışmak istiyorum diye bir çok öğrenci gelirken, E-ticaret oturumumuz vardı ve bu oturumla birlikte herkes internet üzerinden ticaret için belli bir bilgi birikimine sahip oldu ve daha zirve bitmeden bu işe yönelen arkadaşlarımız oldu” diye konuştu.