Harekatın 6. gününde, Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine aralıklarla çok sayıda obüs ve top atışı gerçekleştirdi.

303 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenlenen hava harekatında ise terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzisi olarak kullanılan 6 hedef imha edildi.

Harekatın başladığı günden bu yana en az 303 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

Afrin kırsalında 7 terörist yakalandı

Harekat kapsamında TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları tarafından Afrin kırsalında 7 terörist yakalandı. Reyhanlı ve Hassa'ya getirilen teröristlerden 3'ü, işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Örgütteki çözülme terörist ifadelerinde

Tankları gören PYD'liler kaçış yolu aramış

Zeytin Dalı Harekatıyla çözülme yaşayan PYD/PKK mensuplarının kaçış planları, tutuklanan 3 teröristin ifadelerine, "Türk askerinin operasyonuyla örgüt içerisinde panik yaşandı. Tankların girişiyle köydeki bütün örgüt mensuplarının kaçışı başladı." şeklinde yansıdı.

Mehmetçik silah arkadaşlarını unutmadı

Teröristlerce açılan atış sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın isimleri Mehmetçik tarafından 106 milimetrelik havan mühimmatına yazıldı.

a2-418.jpg

Afrin'in kuzeybatısında belirlenen terörist gruba yönelik atışta kullanılan havan mermisi, yapılan atışla terörist grubun bulunduğu hedefi vurdu.

Başbakan Yıldırım: Haklı ve meşru bir operasyondur

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'nde harekata ilişkin son bilgileri paylaştı.

Harekatın planlandığı şekilde sürdüğüne işaret eden Yıldırım, "Haklı ve meşru bir operasyondur. Terör örgütünün 300'den fazla elemanı etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

Komandolar ele geçirilen terör mevzilerinde

Terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik harekatın sürdüğü Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde ilerleyen komandolar, teröristlere ait bazı mevzileri de kontrol altına aldı.

a2-422.jpg

Teröristlerin kaçtığı mevziler görüntülendi.

Orman Bölge Müdürlüğünden lojistik destek

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, harekat dolayısıyla Hatay ve Kilis illerindeki sınır karakollarına lojistik destek sağlıyor.

5 arazöz, 3 hizmet aracı, 2 ilk müdahale aracı, birer su tankı, dozer ve greyder ile çok sayıda ekip sınırdaki karakollarda göreve hazır bekliyor.