Afyonkarahisarlı esnaf ve vatandaşlar evlerine ve iş yerlerine astıkları Türk bayraklarıyla Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatına tam destek verdiklerini ifade etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Afyonkarahisar Sarraf Ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, tüm Afyonkarahisarlılardan bu kampanyaya destek vermesini istedi. Büyükduman şöyle konuştu: “Türk ordumuzun hudutlarımıza yakın kurulması muhtemel olan şer gruplarının kuracağı ordu ve devlete karşı duruşları Zeytin Dalı Operasyonuyla ilgili bir karar aldık. Bugünden itibaren üyelerimiz ev ve iş yerlerine rengini milyonlarca şühedanın aziz kanlarından alan şanlı Türk bayrağımızı iş yerlerimize ve evlerimizi bu bayraklarımızla süslüyoruz. Dualarımızı güvenlik güçlerimizin üstünden eksik etmiyoruz. Onlar kendi göğüslerini bu şer güçlere siper ettiler. Biz burada rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayalım diye. Buna manevi amaçlı böyle bir kampanya başlattık. Ben tüm Afyonkarahisarlıları hatta ülke geneline bu kampanyaya uymalarını harekat bitene kadar ev ve iş yerlerimizi uğruna can vermiş şühedaya saygı için Türk bayraklarıyla donatmaya davet ediyorum.”

“Onları doğduklarına pişman edecekler”

Harekat başladığında altın fiyatlarında da ufak bir artışın olduğunu dile getiren Başkan Büyükduman: “Onun dışında her hangi bir gelişme yok. Sürekli söylüyorum altın fiyatları siyasi çalkantıyı sevmez. Fakat bunun sonu belli ordumuz tarihi şanlı zaferlerle dolu. İnşallah bunu da en iyi şekilde bitirecektir. Ordumuz oradakileri doğduklarına pişman edecektir. Ben buna eminim güvencim sonsuz” dedi. 

“Altın yükselişinin harekatla alakası yok”

Altındaki yükselişin tamamen harekata bağlı olmadığını dile getiren Başkan Büyükduman sözlerini şöyle sürdürdü: “Altın 1, 1,5 lira kadar artış gösterdi. Bu durum sadece Zeytin Dalı Operasyonuyla alakalı değil. Biliyorsunuz Amerika’da hükümet iflas etti. Bütçeyi onaylamadılar. Bana göre bu fiyat artışının asıl sebebi Amerika kaynaklıdır. Ben TSK’nın harekatıyla ilgili daha fazla fiyatların artacağını düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuyla ilgili açıklama yaptı. İnşallah kısa sürede orayı halledecekler. Bu durum sadece dünyada bizim aslanlarımıza ait bir başarıdır. Ben altının fiyatını yükseltecek içeride bir şey görmüyorum. Fakat Amerika’da Trump’un tutarsızlıkları belli. Tutarlar Trump’ı görevden alırla ki o yönde çalışmalar var. İşte nasıl dost nasıl müttefikse Amerika inşallah karışır. Kendi hilelerini rabbim kendi başlarına eyler. Bu tip şeyler olursa fiyatlar yükselir, eğer olmazsa taşlar yerlerine oturur.”