Her hafta gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, sandıktan yüzde 60 civarında ‘evet’ oyunun çıkacağı kanaatinde olduklarını ifade ederek, vatandaşlara ne için ‘Evet’ demeleri gerektiğini anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, parti binasında basın mensupları ile bir araya gelerek parti çalışmaları ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Yurdunuseven’e basın toplantısında İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken eşlik etti. Toplantıda konuşan Yurdunuseven, Şuhut ve Çay ilçelerinde AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’nın katılımıyla danışma meclis toplantılarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Gerçekleştirdikleri toplantılarda Anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler verdiklerini ifade eden Yurdunuseven şöyle konuştu: “Yoğun katılımlı bir toplantı düzenledikleri için Şuhut ve Çay ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca Genel Merkezde hatip ve hatibe eğitimi alan Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Tutumlu, Hüseyin Sezen ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Büseyne Kayraman, ilçelerimizden gelen hatip ve hatibelere ‘Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ eğitim verdiler. Eğitimlerimiz kademe kademe devam edecek” dedi.

“25 Şubat’ta Genel Merkezimiz startı verecek”

Referandumla ilgili çalışmalar kapsamında STK’ları ziyaret ettiklerini ifade eden Yurdunuseven: “İnşallah halk oylamasıyla ilgili startı genel merkezimiz 25 Şubat cumartesi günü arena stadyumunda Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın katılımıyla vereceğiz. Afyonkarahisar olarak inşallah oradaki toplantıya da geniş bir katılımla katılacağız” diye konuştu.

“Güçlü bir yürütme ve güçlü bir hükümet sistemi olacak”

Yeni anayasa değişikliği ile güçlü bir yürütme ve güçlü bir hükümet sisteminin olacağını kaydeden Yurdunuseven; “Bu bizlere huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacak. Hep birlikte vesayet odaklarını ortadan kaldıracağız. Bunu neden söylüyoruz; 15 Temmuz darbe gecesi hain FETO’cular parlamenter sistemin vesayet odaklı gediklerinden girerek, bu darbe girişimini gerçekleştirmişlerdir. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Halkın yüzde 50+1 oyunu alan güçlü yürütme ve güçlü hükümet ortaya çıkacağı için inşallah bundan sonrada vesayet odakları da hiçbir şekilde ortaya çıkmayacak” şeklinde konuştu.

“Halkımızın teveccühü ile kazanacağız”  

Yapmış oldukları toplantılar ve görüştüğü kişiler doğrultusunda yüzde 60 evet çıkacağını düşündüğünü ifade eden Yurdunuseven şöyle konuştu: “Görüştüğüm insanlardan anladığım kadarıyla yüzde 60 civarında evet çıkacağı kanaatindeyim.  Bazı kafası karışık vatandaşlarımız var. Onlara anlatmamız gerekiyor. Biz vatandaşımıza ne için evet demesi gerektiğini anlatıyoruz anlatmaya da devam edeceğiz. Kararı vatandaşımız verecek. Biz kimseyi zorlamıyoruz. Halkımızın kendi kararıyla ile evet demesini istiyoruz. Afyonkarahisar’da güzel bir oy bekliyoruz. Biz devletin bekası için bir varoluş savaşı için evet denilmesini istiyoruz. 15 Temmuz’da meydanlarda rövanşı alamayanlar şimdi sandıkta rövanş almaya çalışıyor ama bizi inşallah halkımızın teveccühü ile kazanacağız.”