Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Güreş eğitim İl Müdürlğü antrenörü Mehmet Yüksel: “Minikler grubunda 12 sporcu, yıldızlar grubunda 14 sporcumuz var. Güreş, yeni açılan bir kurs, bir haftadır antrenmanlarımız sürüyor. Benim çocuklara inancım büyük. Aralarında ileride iyi yerlerde görebileceğimiz sporcular var. Ben de milli bir sporcuyum. Afyonkarahisar’ın sporcusu olarak yetiştim. AKÜ Beden Eğitimi Bölümü mezunuyum ayrıca. Hafta içi beş gün minikler grubu, yıldızlar grubu olarak antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Antrenmanlarımızı, en sağlıklı ve çocuklara verimli olacak şekilde yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz büyük, önceliğimiz Afyonkarahisar şampiyonası, bölge şampiyonaları ve en son Türkiye şampiyonasına katılmak. Bu hedefleri öğrencilerimizle beraber yavaş yavaş gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ben de yeni antrenörlük yapmaya başladım. Bendeki ve çocuklardaki heyecanı birleştirip iyi işler çıkaracağız” dedi.

“GÜREŞİ SEÇEN ÖĞRENCİLERİN ÖZGÜVENLERİ ARTIYOR”

Güreşin zor bir spor branşı olduğunu belirten Yüksel: “Güreş öğrencilerin kolayca tercih etmediği zor bir branş. Ben elimden geldiğince potansiyeli yüksek öğrencilere ulaşmaya çalışıyorum. Tabi ki bu branşı seçenlere de kapımız sonuna kadar açık. Güreşi seçen çocukların özgüvenleri artıyor. Girişimci bir çocuk oluyor. Öğrenci, güreş sporunu yaptıkça hızlı, dayanıklı birey olmaya başlıyor. Aileler, kondisyon olarak çocukların geliştiklerini görecekler. Çocukları güreşe davet ettiğimiz zaman aileler ürküyor. Güreşin, vurmalı kırmalı bir spor olduğunu düşünüyorlar. Sakatlanma riski her spor branşında var. Aileler bu konuda çok korkuyorlar. Ama biz onlara güreşin kurallı, disiplinli bir spor olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Ailelerin çocukları sadece derslere yönlendirmesini doğru bulmuyorum. Çocukların stres atacağı, kafasını dağıtacağı zamanların olması gerekir. İleriye dönük olarak çocuklar geliştikçe ihtiyaçlarımız artacak. Bu konuda yetkililerden duyarlılık bekliyorum” diye konuştu.

Güreşin Türkiye için önemli spor branşı olduğunu belirten Yüksel: “Şunu da belirtmek istiyorum. Olimpiyatlarda 38 altın madalya alındı, bunun 28 tanesi güreş branşında. Güreş, Türkiye için önemli bir spor dalı. Şu anda Rio Olimpiyatları’nda 1 gümüş, 1 bronz madalyamız var ve bunun artacağını düşünüyorum. Güreş, branşının ülkeye çok şey kattığını düşünüyorum. Türk sporuna canlılık katığını düşünüyorum. Bize desteğinden dolayı Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Yunus Tortop’a teşekkür ederim” dedi. rum" diye konuştu.