OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencileri İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ile buluştu.

Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen tema üzerinden insanların bilinçlendirilmesi amacıyla yürütülen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri bu yıl "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu"  teması üzerinden yürütülüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen temanın işlendiği Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından hazırlanan konferanslara ilave olarak İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun katılımı ile OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencilerine yönelik bir program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak İmam Veysel Yüksel tarafından Kur-an’ı Kerim Tilaveti sunuldu. 

“PEYGAMBERİMİZİ KENDİNİZE ÖRNEK ALIN”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul Müdürü İbrahim Çakal ise ilim ve irfan sahibi olmanın insan için yeterli olmadığını dini ilimlerin de ilmi bilgilerden çok daha önemli olduğunu söyledi. Okul Müdürü İbrahim Çakal; “Kur-an da ilk ayet ‘İkra’ yani Oku’dur.  Peygamber efendimizin de sözü ise ‘İlim Çin’de de olsa gidiniz, arayıp, bulunuz, alınız’ ifadesinden de anlaşılacağı üzere ilim madde ve mana, fen ile din ilmiyle birlikte idrak ettirmedikçe gerçekte başarıyı yakalamasının mümkünatı yoktur. Kendisine bir yol haritası çıkarmak ve başarıya ulaşmak isteyen gençlerimizin kendilerine Peygamber efendimizi ve onun yaşamını, anlayışını örnek alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ŞİİR VE İLAHİLERLE PEYGAMBER EFENDİMİZ YAD EDİLDİ

Okul Müdürü İbrahim Çakal’ın günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından 11 ATP F Sınıfından Şifa Özdemir tarafından ‘Sen Yoksun’ isimli şiir, 11 ATP B sınıfından Muhammet kümekaya tarafından ise ilahiler seslendirildi. 9 A Sınıfından Hacer Sancak tarafından naat seslendirilmesiyle devam eden programda 11 ATP F sınıfı öğrencilerinden Sadiye Zümrüttaş tarafından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Kutlu Doğum Haftası mesajı okundu. 11 ATP F Sınıfı öğrencisi Sultan Karakaya tarafından seslendirilen ‘Ben seni görmeden sevdim efendim’ adlı şiirin seslendirilmesiyle devam eden programın konuğu olan Afyoonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’da öğrencilere hitaben bir sunum gerçekleştirdi

“PEYGAMBERİMİZ TERTİP VE DÜZEN KONUSUNDA ÇOK HASSASTI”

“Siz bizim için önemlisiniz, bunu bütün kalbimle söylüyorum” diyerek sözlerine başlayan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; “Allah bizi insan diye yaratmış, insan diye yaratılan her varlık özeldir, mükerrerdir. Savaşta düşmanınız ölmüş ise insan olduğu için eziyet edemezsiniz ve onu toprağa gömmek zorundasınız insan bu kadar önemli. Sizler tertip ve düzen konusunda hassas olan bir Peygamber ümmetisiniz. Yurtta kalıyor veya ailenizle yaşıyor olabilirsiniz. Okula gelirken yatağınızı düzeltmiyorsanız Peygamber ümmetine layık bir davranış sergilemiyorsunuz demektir. Yine annenize, babanıza ve öğretmenlerinize karşı yanlış davranışlar içerisinde iseniz yine layık bir davranış sergilemiyorsunuz demektir” dedi.

“CAMİLERİN GÖLGESİNDE İBADET ETME İMKANI BULUN”

Peygamber tasavvuru konusuna da değinen Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; “Peygamber tasavvuru bize temizlikten, yemek yemeye, eve girme adabından, uyuma adabına varıncaya kadar bir takım değerler manzumesini öğreten bir kavramdan bahsediyor. Peygamber nostalji değildir, Peygamber tarihin derinliklerinde kalmış değildir. Günümüzde bir insan cüzdan buluyor ve sahibine veriyor herkes takdir ediyor. Aslında olması gerekeni yapıyor bu takdir edilmesi gereken bir şey değil aksine sıradan bir şey ama değerlerimizde nasıl bir azalma var ki sıradan bir şeyi yapan insanlar ne kadar gıpta ile seyrediliyor. Sizler değerlerimizin azalmasının önüne geçin fırsat buldukça günde 1 kez, haftada ise 2,3 kez camilerin gölgesinde ibadet etme imkanı bulun” diye konuştu.

“CEHALET, GÜVENSİZLİK KAOS VE ANARŞİYİ DOĞURUR”

Gençlerle yaptığı sohbetlerde sıkça kullandığı bir cümleyi de tekrar eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu; “Gençlerden istediğim çok önemli bir dileğim var. Her fırsatta da gençlerimize söylüyorum lütfen aklınızı hem bilgi bakımından hem de fiziki bakımdan kiraya vermeyin. Bugün din adına hareket eden ve en son 15 Temmuz’da yaşadığımız savrulmada Peygamberimizin getirdiği rahmet ikliminden mahrum kalan insanlar toplumu kaosa ve anarşiye sürükler. Bugün İslam dünyasını cayır cayır yakan DEAŞ, Boko Haram gibi terör örgütlerinin din ile diyanet ile ve bizim güzel peygamberimizin kendisi ve getirdiği değerlerle asla ama asla ilişkisi yoktur. Peygamberi tanımayan insan cahilin en büyüğüdür. Peygamberin getirdiği değere layık bir şekilde hareket etmeyen insan ve toplum da cahillik, cehalet içindedir. Bugün toplumda hala kadına karşı şiddet konuşuluyor ve tartışılıyor ise bu cehalet kalıntısıdır. Bir insanın bir başka insana karşı bu dünyalık bir nedenle canına veya malına zarar veriliyor ise bunun tek adı varır o da cehalettir. Cehaletin özelliği ise güvensizlik, kaos ve anarşidir. Peygamber döneminin adı ise Asr-ı Saadet’tir. Mutluluk ve huzur asrı olarak geçen o dönemde peygamber topluma huzur ve güven getirdi. Bu yılki temanın adı da buradan gelir” dedi.

NİDA İLAHİ GRUBU MEST ETTİ

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun öğrencilerle yaptığı sohbetin ardından İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan Nida İlahi Topluluğu tarafından seslendirilen ilahilerle gönüller huzur buldu. Programın sonunda ise Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Okul İdaresi tarafından düzenlenen programa katkı ve desteklerde bulunan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Veysel Yüksel ve Nida İlahi Grubu’na günün anısına plaket takdim edilerek program sona erdi.