İhsaniye Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  Türkiye’de ve dünyada adından söz ettirecek sporcu, sanatçı ve bilim adamı olmayı hedefleyen öğrencileri amaçlarına ulaştırmak için çalışmalara başladı.

İlçedeki Ortaokul ve Liselerdeki öğrencilerin yeteneklerine göre çeşitli sınavlardan geçirilerek seçilen çocuklara alanlarında göre çeşitli kurslar ve eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri planlanıyor.

İhsaniye Kaymakamı Alper Taş, ‘Bir Yetenek Aranıyor’ projesi hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İhsaniye’nin eğitiminde önemli bir değişim başlatmış durumdayız. Eğitimde ilçemizde farklı projeler başlattık. Yaptığımız projelerde akademik başarıyı artırmak istiyoruz. Ayrı zamanda yetenekli öğrencilerimizi tespit etmek ve bunların gelişmelerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün özel yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi için 6 farklı alanda çalışmalarımızı başlattık. Bu alanlar spor, müzik, resim, bilim, tiyatro ve edebiyat gibi çeşitli dallara ayrılıyor.”

Taş, proje kapsamında ilçe genelinde 120 yetenekli öğrencinin tespit edilerek, düzenlenecek kurslarla kendilerini tanımalarını ve yeteneklerini nasıl geliştirebilecekleri öğrenmelerini hedeflediklerini vurguladı.

Taş, İhsaniye’deki yetenekli öğrencilerin Türkiye’ye büyük değerler katacağının altını çizerek, “İnşallah yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin arasında çok sayıda sanatçılarımız ve bilim adamlarımız çıkacaktır. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda da yürütmeye devam edeceğiz.”

“Pek çok alanda yeteneklerimiz var”

Proje Koordinatörü Şehmuz Demircan da 80 milyonluk ülkenin spor, bilim, edebiyat, resim ve müzik alanlarında dünya çapında yetişmiş ünlü insanlarımızın olmadığını kaydetti.

 ‘Projemizle bu eksikleri gidermeyi hedefliyoruz’ diyen Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’mizde keşfedilmemiş onlarca Ronaldo’da vardır. Shakespeare’de vardır. Dostoyevski’de vardır. Pek çok alanda yetenekli insanın olduğunu biliyoruz. Ama artık bunlara el atmak lazım diyoruz. Bunları bulmak ve desteklemek lazım. Bu konu maalesef kanayan bir yarasıdır. Bu proje birazcıkta ona merhem olma amacı gütmektedir.” diye konuştu.

İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencisi Nurdagül Ertaş da müziği çok sevdiğini ve hedefinin Türkiye’de tanınmış bir sanatçı olmayı istediğini belirterek, “Saz çalmak istiyorum. Dedem bana hep saz çal derdi. Yine onun isteğini de yerine getirmek istiyorum.” dedi.

Bedirhan Yıldız da atletizm alanında milli sporcu olmayı istediğini dile getirerek, Türkiye’yi ulusal spor müsabakalarında temsil etmeyi çok arzuladığını belirtti.

Hedeflerine ulaşmak için ‘Bir Yetenek Aranıyor’ projesine katıldığını aktaran Yıldız, “Kendimi burada gösterebilirsem, alacağım eğitimlerle spor alanında daha iyi olacağım kanaatindeyim. İlerlemek istiyorum. Meslek olarak da Beden Eğitim olmak istiyorum.”  İfadelerini kullandı.