‘Eğitimde Üç Adım’ projeleri tanıtım programına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İhsaniye İlçe Kaymakamı Alper Taş, İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çubuk, İlçe Müdürleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarlar, Veliler ve öğrenciler katıldı.  ‘Eğitimde Üç Adım’ projeleri tanıtım programı öncesinde öğrenciler tarafından hazırlanan “3 Adımda Yetenekler Grubu Resim Sergisi” Vali Mustafa Tutulmaz, İhsaniye Kaymakamı Alper Taş ve diğer protokol üyelerince gezildi.

Saydı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Alper Taş ‘Eğitimde Üç Adım’ projeleri hakkında bilgiler verdi. 

Daha sonra konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “Verimli, amacı iyi ve geleceğe bakmamızı sağlayan birkaç projenin bir arada uygulanacağı bir etkinliğe hep beraber şahitlik yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim çok yönlü olması gereken bir faaliyettir. Bunun içerisinde en önemlisi akademik başarı yani derslerdeki verimlilik ve bunların daha sonra ölçülebilir sınavlarla geldiği noktayı göstermesidir. Akademik başarının yanında yeteneklerimizin ön plana çıkarılması da önemlidir. Herkesin kendine has bir kısmının resim, bir kısmının spor, bir başkasının daha farklı yetenekleriyle ön plana çıkmasında eğitimin önemi büyüktür.  Ayrıca bir de bizim değerlerimizi ön plana çıkaran değerler eğitimi de dediğimiz bizi biz yapan tarihimizden bu tarafa atalarımızdan, dedelerimizden gördüğümüz güzel davranışlar, güzel hasletler vardır. Ayrıca inancımızın bize emrettiği güzel hasletler vardır. İşte bunların hepsinin bir arada olması halinde eğitimden bahsedebiliriz. Eğer bunların sadece birine odaklanırsak diğerlerine önem vermezsek iyi bir eğitimden bahsetmemiz çok mümkün olmayabilir. Onun için bu projeleri önemsiyorum” dedi.

Kendini yenileyen eğitim anlayışı olmalı

Bilginin sürekli kendisini yenilediğinden söz eden Vali Tututlmaz, şöyle devam etti, ‘3 yıl öncenin bilgileri artık bugün eskimiş durumda. Teknolojide o kadar hızlı bir değişim var ki sizler de kendiniz görüyorsunuz. Çok uzağa gitmemize gerek yok kullandığımız cep telefonlarına, kullandığımız evdeki televizyonlarımıza bakalım ya da bindiğimizi arabaların teknolojilerine bakalım. Her yıl çıkan ürün daha yeni bir teknolojiyle çıkıyor. İşte bizim bunları kendimiz üretebilecek bilgi birikimine ülke olarak ulaşmamız lazım. Şu anda salonda bulunan gençlerimizden birisi belki öyle bir buluş yapacak ki ilerde belki insanlığı kurtaracak, belki de ülkemizi kurtaracak. Onun için iyi çalışarak bu yetenekleri keşfetmeniz lazım. Bir taraftan da gayret ederek kendimizi devamlı üst düzeyde tutabilecek bir eğitim anlayışı içerisinde olmamız lazım. Bir kısmımız tarihini bilmez, hatta tarihini bir kenara bırakalım okuduğu kitabın ismini bilmezse yarışta geri kalırız. Eğitimde ortam güzel, taşıma imkanları var. Şu anda çevremize baktığımızda bulunduğumuz coğrafyada yine en güçlü ülke biziz. Bu da kendiliğinden olmuyor. Elbette tarihimizin getirdiği bir kazanım var, bulunduğumuz coğrafyada geçmişimizden, atalarımızdan, ecdadımızdan edindiğimiz miras var. O mirası devam ettirerek daha üst seviyelere çıkarabilmek de ancak eğitimle söz konusudur. Kendi ihtiyacımızı karşılayabilecek konumda teknolojiler üretebilmekteyiz.  Bunun son örnekleri terörle mücadelede kullandığımız insansız hava araçlarını kendimizin üretmesidir. Bunlar kendiliğinden olmadı, yine bu topraklarda yaşayan öğretmenlerimizin, öğretim üyelerimizin gayretleriyle yetişmiş bu insanlar tarafından yapıldı. Ecdadımızın bize yüklediği sorumluluğu daha iyi bir şekilde yerine getireceğiz. Çok okuyacağız, çok çalışacağız. Bu proje mevcut eğitim programı ve planı çerçevesinde yapılan eğitime aslında bir yumuşak bir dokunuş yapıyor. Ben farkındalık yaratan bu projeyi önemsiyorum. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen başta kaymakamımızı, bundan sonra uygulayacak uygulama aşamasında görev yapacak bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu proje kapsamında bir kişinin buluşu belki de ileride insanlığa ve bizim bölgemize çok önemli katkılar sağlayacaktır. İnşallah buradan alabileceğimiz olumlu beslemeler ile bu projeyi daha sonra bütün ilimize aynı ya da benzer uygulamalar ile yaygınlaştırmayı ümit ediyorum ve hayırlı uğurlu olsun diyorum.” 

Konuşmaların bitiminde Öğretmen Şehmus Demircan ve Ceren Alp ‘Eğitimde Üç Adım’ projelerinin tanıtım sunumunu yaptılar.

Programın sonunda “Bir Yetenek Aranıyor” isimli resim kursunda yetenek öğretmeni Tuğçe Çetin ile öğrenci Havva Yardım’ın yapmış olduğu resim Vali Mustafa Tutulmaz’a takdim edildi.