Afyonkarahisar’ın Yeşilay Gönüllüsü Ahmet Yeşilay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın makamında ziyaret etti.

Yeşilay, önceden hazırlattığı sigara ve alkolün zararlarını içeren 100 afişi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a teslim ederek, şehirdeki bütün okullara asılması talebinde bulundu.

Yıllarca sigara ve alkolün zararları konusunda Afyonkarahisar’a hizmet etmeye çalıştığını aktaran Yeşilay, şunları kaydetti:

“Her yıl şehrimizde sigaraya ve alkole başlayan insan sayısı artıyor. En çokta liseli öğrencilerimizin grubunda fazla olduğunu gözlemliyorum. Bu konuda gerçekten üzülüyorum. Bende bütün okullarımıza sigara ve alkolün zararlarını içeren afişler bastırdım. Bunları  okullarımıza asarak, faydalı olacağımızı düşünüyorum.”

“Sigara ve alkol konusunda öğrencilerimize faydalı olmaya çalışıyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yalçın, Yeşilay’ın sigara ve alkolle ilgili yaptığı çalışmaları yakine takip ettiğini belirti. Hazırlanan afişleri Afyonkarahisar’daki bütün okullara asılacağının altını çizen Yalçın, şöyle konuştu:

“Sigara ve alkol konusunda öğrencilerimizin sorumluluğunu biz üzerimizde hissediyoruz. Sizin bize önerebileceğiniz her türlü proje ve etkinliğe açığız. Her zaman burası sizin yanınızdadır. Biz her zaman sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Okullarımızda bulunan Rehber Öğretmenlerimizi ve diğer öğretmenlerimizi Sigara ve Alkol bağımlılığı konusunda eğitiyoruz. Onlarda çocuklarımızı ve gençlerimize kötü alışkanlıklara başlamamaları için bilgilendiriyorlar.” diye konuştu.

Yalçın, Yeşilay tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilen 100 afişin ivedilikle bütün okullara gönderilerek, asılacağını kaydetti.