Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla yepyeni bir görünüm kazandı.

Şehir merkezindeki en işlek bölgede bulunan ve genç yaşlı çok sayıda vatandaşın uğrak mekanı olan Yeşil Park’ın Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın destekleriyle modernize edilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun, parkta daha önce birkaç oyun grubu ve birkaç tane de spor aleti bulunduğunu ancak yapılan çalışmayla birlikte daha kullanışlı ve daha güzel bir park haline dönüştürüldüğünü söyledi.

“MAHALLEMİZE YAKIŞIR BİR GÖRÜNÜM KAZANDI”

Yeşil Park’ın içerisinde yer alan oyun gruplarının eski olduğunu ve alanın da bakımsız olduğunu Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile paylaştıklarını ve yeniden bir düzenleme yapılmasını talep ettiklerini belirten Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun; “Biz parkımızın yeniden düzenlenmesi talebimizi ilettiğimizde Belediye Başkanımız da Allah razı olsun hemen konuyla ilgilenerek Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerini çalışma yapmak üzere parkımıza yönlendirdi. Zemini çakıl olan parkımızın tüm yürüme alanlarını parke taşlarıyla süsledi, oyun alanımızın altı betondu buraya da yumuşak bir malzeme döşeyerek çocukların zarar görmemelerini sağlayacak bir malzeme döşettirdi. Oyun gruplarımız oldukça yıpranmıştı onlar değiştirildi. İlave olarak yeni oyun grupları ve genç yaşlı insanların spor yapmalarını sağlayacak spor aletleri yerleştirilerek mahallemize yakışır bir park oluşmasını sağladı” dedi.

“SADECE OYUN VE SPOR ALANI DEĞİL AYNI ZAMANDA DİNLENME ALANI OLDU”

Yapılan düzenlemenin ardından Yeşil Park’ın gün boyunca kalabalık vatandaş topluluklarının kullandığı bir alan haline geldiğini ifade eden Mahalle Muhtarı Mesut Koyun; “Vatandaşlarımızın sadece çocuklarının eğlenebilecekleri oyun gruplarının bulunduğu bir alan veya spor yapacakları bir mekan olmaktan ziyade dinlenebilecekleri de bir mekan haline dönüştürüldü. Oyun grupları ve spor aletlerinin yanı sıra vatandaşların oturup dinlenebilecekleri sadece 2 tane bank vardı. Yapılan düzenlemenin ardından 7 tane kamelya ve 15 tane bank yerleştirilerek vatandaşların artık çimlerde değil de banklarda rahatça dinlenmeleri sağlandı. Parkımızın adı Yeşil Park olduğu için çevresindeki çimleri de bakıma alarak adına yakışır bir park haline dönüştürülen parkımızda görsel güzelliği sağlayan şelale de inşa edildi. Tüm bu ilaveler ve düzenlemelerle artık temiz hava, güzel bir alan ve huzurlu bir mekan haline dönüşen Yeşil Park vatandaşların da uğrak mekanı haline dönüştü” diye konuştu.

“KISA SÜRE İÇERİSİNDE GÜVENLİK KAMERALARI DA KURULACAK”

Eski haliyle sıkıntıların çok yaşandığı bir park olarak hatırlanan Yeşil Park için güvenlik tedbirleri alınması noktasında da Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan söz aldıklarını belirten Dumlupınar Mahalle Muhtarı Mesut Koyun; Ciddi bir çalışma ile modernize edilerek güzel bir hale dönüştürülen parkımızın korunması ve sorunların ortadan kaldırılması noktasında bazı taleplerimiz vardı. Bu taleplerimizden bir tanesi parkımıza bekçi görevlendirilmesiydi. Bu konudaki talebimiz yerine getirilerek parkımıza bir bekçi görevlendirildi. Tabii ki sorunların sadece bekçi ile çözülmesinin mümkün olmadığını biliyoruz. Bu nedenle de talebimiz üzerine Belediye Başkanımız parkın güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik kamerası taktırmak için söz verdi. Güvenlik kameraları da kısa bir süre sonra monte edildiğinde tüm sorunlar da tam anlamıyla ortadan kalkmış olacak. Bize bu desteği veren Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.