İbadet edecek vatandaşları kış aylarında yağmurdan, yaz aylarında ise güneşten koruyacak olan caminin bahçe kısmında 800 vatandaş aynı anda namaz kılabilecek.    

Yaklaşık 1 ay önce başlayan cami genişletme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bir hayırsever tarafından yaptırılan Yeşil Cami’nin yan kısmına kubbeli ve revaklı kısım vatandaşlara caminin dışında da rahat bir şekilde ibadet etme avantajı sağlayacak. 1500 metrekare alan üzerine kurulan ek kısım ibadet edecek vatandaşları yaz aylarında güneşten, kış aylarından yağmurdan koruyacak. Önümüzdeki aylarda vatandaşların ibadetine açılması beklenen caminin yan kısmı Yeşil Cami’nin mimarisine uygun şekilde hazırlanacak.

“Caminin mimarı yapısı bozulmayacak”

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Yeşil Cami Koruma ve Yaşatma Dernek Başkanı Orhan Veziroğlu, inşaat çalışmalarının Temmuz ayının ilk haftası başladığını söyledi. Dernek yönetiminin kararı ile gerekli yerlerden izin alındıktan sonra çalışmaların başladığına dikkat çeken Dernek Başkanı Veziroğlu şunları kaydetti: “Camimizin yapılan ek kısmının bir hayırsever vatandaşımız yaptırıyor. Çalışmalarımız 2 ay kadar sürer diye tahmin ediyoruz. Camimiz ek kısmı kubbeli ve revaklı olacak. Yani camimizin ek kısmı da yine caminin uyum sağlayacak. Camimizin mimarı yapısı hiçbir şekilde bozulmayacak.”

“Hayırsever tüm masrafları üstlendi”

1500 metrekare alanda çalışmaların sürdüğünü devam eden Başkan Veziroğlu, 1 buçuk ay için yeni alanın ibadete açılacağını dile getirdi. Böyle bir çalışmaya öğrencilerin talebi üzerine başladıklarını ifade eden Veziroğlu: “Yeşil Cami bahçesinde yaz ve kış aylarında en az bin kişi namaz kılıyor. Bu cemaatin yüksek oranını talebelerden oluşuyor. Öğrencilerden gelen talepler üzerine biz böyle bir şey yapma kararı aldık. Öğrenciler bana geldi; ‘Orhan amca kışın 5 tane hasır yaydık. Ona rağmen yine namaz kılarken ıslandık’ dedi. Bende onlara o dönemde söz vermiştim. Bir arkadaş bulursak yaptıralım demiştik. Şimdiye nasip oldu karşımıza bir hayırsever çıktı. Hayırseverimiz bize söyledi biz de gerekli yerlerde izin aldık ve çalışmaları başlattık. Şuan 1500 metrekare bir alan ilave ediliyor. En az 800 kişi burada rahat bir şekilde namaz kılabilecek” dedi.