Açıklamada, örgütün Afyonkarahisar’da yeniden yapılanma girişimleri ile 100 bin TL’ye yakın para ve sahte nüfus cüzdanları bulunduğu ibareleri dikkat çekti.

Kentte önceki gün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınıp tutuklanan şahıslar ve ele geçirilen materyallerle ilgili önemli bilgilere yer verildi. Firari örgüt üyelerinin saklanmasına yönelik yeni evlerin açıldığının vurgulandığı açıklamada, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü Afyonkarahisar il genelindeki yeni yapılanmasına yönelik olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve Emniyet Müdürlüğüne intikal eden ihbarlar, bilgiler ve tespit edilen deliller kapsamında operasyon yapılmıştır. FETÖ/PDY üyelerinin ilimizde yeni yapılanma içerisine girdikleri, örgütsel faaliyetlere devam ettikleri, örgüt stratejisi doğrultusunda örgüt içerisinde kopmaların engellenmesi ve haklarında yakalama kararı bulunan firari örgüt üyelerinin saklanması amacıyla ilimiz içerisinde yeni evler açtıkları belirlenmiştir. Bu şekilde örgüt üyelerini gizledikleri yönündeki bilgiler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından ilgili şüpheliler hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma başlatılmıştır” denildi.

POLİS AKADEMİSİ 2012 YILI SORULARININ ÇALINMASI OLAYINA KARIŞTIĞI İDDİA EDİLEN ŞÜPHELİ YAKALANDI

100 bin TL’ye yakın para ve sahte nüfus cüzdanlarının ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu soruşturma kapsamında; tespit edilen 24 farklı adreste şüpheliler hakkında silahlı terör örgüt üyeliği suçu kapsamında Afyonkarahisar Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararı doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığımızın verdiği talimat ile Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Ekim 2017 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon yapılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız ve 12 farklı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yakalama kararı bulunan ve içlerinde yargı mensubu, askeri personel, eğitim mensubu ve Polis Akademisi 2012 yılı sorularının çalınması olayına karıştığı iddia edilen şüphelinin de olduğu 23 şüpheli ile bu şüpheliler ile birlikte hareket ettiği değerlendirilen 9 şüpheli olmak üzere toplam 32 şüpheli yakalanmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda 64 bin 995 TL, 13 bin 545 Amerikan doları, 235 Euro, 10 tane sahte düzenlenmiş nüfus cüzdanı, 1 tane sahte düzenlenmiş sürücü belgesi, dijital dokümanlar ile suç delili olabilecek şifreli haberleşmede kullandıkları değerlendirilen ve içerisinde ilk tespitlere göre şifreli program olabileceği anlaşılan programların yüklü olduğu cep telefonları ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından suç delili olan ele geçirilen eşyalara el koyma talimatı ve şüpheliler ile ilgili gözaltı talimatı verilmiştir. Bu talimat kapsamında 32 şüpheli gözaltına alınmış ve suç delili olan ele geçirilen eşyalara el konulmuştur.”

Gözaltına alınan ve tutuklanan şahısların isimleri

Açıklamada gözaltına alınan ve ardından tutuklanan şahısların isimleri ile ilgili ise şu bilgilere verildi:

“Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet Müdürlüğündeki soruşturma işlemleri tamamlandıktan sonra dün Cumhuriyet Başsavcılığına çıkartılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızdaki işlemlerin tamamlanmasından sonra, dosyadaki tespit edilen deliller kapsamında şüphelilerden M.Ö, M.E, S.A isimli toplam 3 şüpheli silahlı terör örgütü üyeliği suçundan adli kontrol talebiyle;şüpheliler İ.Z, U.C, N.K, B.K, S.K, K.K, M.B, T.K, A.U, M.A, Y.E, M.Y, F.S, E.K, G.Y, S.E, H.U, E.T, D.S, G.A, M.B, G.Y, H.K, H.D, L.K, E.T, B.M, M.A ve Y.Ş olmak üzere toplam 29 şüpheli silahlı terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.

Sulh Ceza Hakimliği M.Ö, M.E, S.A, H.U ve L.K isimli şüpheliler hakkında adli kontrol kararı, diğer şüpheliler hakkında sevk edildikleri suçtan tutuklama kararı verilerek, tutuklu-şüpheliler Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilmişlerdir.

Ayrıca sahte nüfus cüzdanı ile sahte sürücü belgesi ele geçirilen D.S, F.S, G.Y, M.Y, M.A, M.B, S.K, S.A, K.K ve E.K isimli şüpheliler hakkında resmi belgede sahtecilik suçu yönünden ayrı bir soruşturma başlatılmıştır.”