4. Lig yolda

İddiaya göre, 2017-18 sezonuyla birlikte 4. Lig kurulacak. Burada 3. Lig’den düşen takımlar ile Bölgesel Amatör Lig’de gruplarını ilk 5’te bitiren takımlar mücadele edecek. 

FUTBOLDA, 2016-17 sezonu henüz yeni bitmişken, 1 sene sonrası için ortaya atılan 4. Lig iddiası kulüplerin kafasını karıştırdı. Ligin planlaması ve statüsüyle ilgili ortada hiçbir resmi doküman yok. Söylentiden ibaret olmayan bu iddiaya göre, Türkiye Futbol Federasyonu 2017-18 sezonu için 4. Ligi kurmayı planlıyor. 

 Resmi bir karar yok

 4. LİG iddiası en çok Bölgesel Amatör Lig takımlarını ilgilendiriyor. Çünkü burada mücadele edecek takımları, 2016-17 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’deki sıralama belli edecek. Buna göre, yeni sezonda muhtemelen yine 12 gruptan oluşacak Bölgesel Amatör Lig’de gruplarını ilk 5 içinde bitiren takımlar, 2017-18 sezonunda 4. Lig’de mücadele etmeye hak kazanacak. 

Şimdiden merak uyandırdı

TIPKI 1, 2 ve 3’üncü Lig gibi profesyonel bir kimliğe sahip olacak 4. Lig, henüz resmi bir karar olmamasına rağmen büyük merak uyandırdı. Kulüpler ve futbolcular en çok  da planlama, statü ve işleyiş konularında fikir edinmeye çalışıyor.