A.Karahisar Belediyesi’nce yaptırılacak spor salonu 20 milyon liraya mal olacak. Tesisin Ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor.AFYONKARAHİSAR Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ikinci dönem seçim projelerinden olan ve eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu alana yapılması planlanan Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nde çalışmalar süratle devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz sene ihalesi yapılan ve ardından temeli atılan tesis de çalışmalar artık sona doğru yavaş yavaş gelinmeye başlandı.

20 MİLYON BEDELİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun girişimleriyle kazandırılan 20 bin metrekarelik alana sahip arazi, bölgenin yeşil alan ve kentin spor tesisi ihtiyacını karşılayacak. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak tesisin 2018 yılı başında tamamlanması hedefleniyor. Tesis sadece bir spor salonu ve gençlik merkezinden ibaret olmazken içerisinde aynı zamanda 4 adet müsabaka ve antrenman salonu olacak. Çay bahçeleri, oyun alanları ve tartan pistli yürüyüş parkurlarından oluşan sosyal donatılar ve rekreasyon düzenlemesi ise Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.

Afyon  Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ve Ak Parti il Milletvekili Ali Özkaya Cumhuriyet mahallesinde bulunan yeni Kapalı Spor Salonu’nun da incelemelerde bulundu.   Ziyarette; yapım işlerinden sorumlusu  yeni spor salonunun küçük eksiklikler dışında bitirildiği bilgisini alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’a güzel bir hizmete daha kavuşacağını dile getirdi.  Yeni Kapalı Spor Salonu’nun ilimizi için önemli bir spor tesisi haline getirileceğini söyleyen Başkan Çoban; “ Bilindiği gibi burası SSK’nın hastanesi vardı. Hastane yıkıldıktan sonra burasını bize vermemek için bir hayli direndiler. Ancak Bakanımız Veysel Eroğlunun yardımı nedeni ile biz burayı tahsil ettik. Spor bakanının verdiği sözü biz hatırlattık ve buraya  3500 kişilik Kapalı Spor Salonu’ yaptırdık. Salonda , tribünler, soyunma odaları, duşlar, lavabolar yer alıyor. Her türlü konforun düşünüldüğü salonda, basketbol, voleybol, hentbol ve güreş gibi salon sporları yapılabilecek. Kapalı alana sahip olan salonun çevre düzenlemesini de en kısa süre de yapacağız” dedi. Ak Parti il Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Milletvekili Ali Özkaya Başkan Çobanın spora vermiş olduğu desteği takdir ile karşıladıklarını ve gençlik için her şeyi yapacaklarını altına çizdi.

30 Ağustos’da açılacak

Milletvekili Ali Özkaya, “Bu tesisten anlaşacağı gibi Afyon spor merkezi olma yolunda büyük bir ilerleme yaptığını gördük. Bu tesisin açılışını 30 Ağustos tarihinde açmak istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.