Yeni sisteme geçişin kademeli olarak gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Çelik şöyle konuştu: “Milli Eğitim Bakanımız tarafından açıklanan yeni müfredatla ilgili olarak eğitimciler birliği sendikası olarak bizim bu müfredat sisteminde bir takım değişiklikler yapılması konusu geçmişten beri taleplerimiz arasında yer alıyordu. Bu anlamda müfredatın yenilenmesi ülkemizin eğitimi açısından olumlu faydalı gelişmelerle sebep olacağını düşünüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının açıklamış olduğu yeni müfredat sistemi ülkemizdeki yeniliklere açık ve yenilikleri kapsayacak şekilde ortaya koyan bir sistemdir. Bu sistemde kademeli bir geçiş uygulanacaktır. 2017-2018 Eğitim öğretim yılından itibaren 1,5 ve 9’uncu sınıflarda uygulanmaya başlayacak olan bu sistem 2018-2019 eğitim öğretim yılından tüm sınıflar kapsayacak şekilde hayata geçecek.” 

“Ülkemiz daha güzel günlere gidecek”

Yeni sistem sayesinde ülkenin gelecek yıllarda daha güzel yerlerde olacağını dile getiren Başkan Çelik; “Yaklaşık 176 müfredatta değişiklik ön gören bir sistemdir bu. Müfredatın değişmesi aslında öğrencilerin yeniliklere, gelişime açık olması açısından da faydalı ve olumlu bir gelişmedir. Bu müfredattaki değişikliklerin daha çok insan merkezli olmasından yanayız. Çünkü insan gerçekten kendisini ifade edebilecek, kendisini ortaya koyabilecek fikirlerini, düşüncelerini özgürce ifade edebilecek bir sitemle yetiştirilirse ülkemizin de gelecekte çok daha güzel günlere gideceğine inanıyoruz” dedi. 

“Alkollü dersin kaldırılması iyi bir gelişme”

Eğitim sisteminde bazı olumsuzlukların olduğunu kaydeden Çelik: “Bunların başında otelcilik meslek liseleri müfredatında yer alan alkollü içecekler ve kokteyl sunumu dersiydi. Bu dersin kaldırılması gerekiyordu. Bununla ilgili 19’uncu Milli Eğitim şurasında eğitimciler birliği sendikası olarak bizim bir önerimiz vardı. Bu dersin kaldırılması önerimizdi. Gerekçemizde şuydu. Anayasanın 58’inci maddesinde gençlerin alkolden uzak tutulması alkol ve alkol türevleriyle ilgili her zaman bunlara mesafeli durması onlardan uzak tutulmasıyla ilgili bir madde var. Bu maddeye rağmen dersin müfredatta yer alması elbette anayasaya da aykırıydı. Gençlerimizin de alkolü görmesi bilmesi açısından sıkıntılar oluşturuyordu. Bu ders kaldırıldı. Bu dersin kaldırılması olumlu bir gelişme. Alkol bütün kötülüklerin anası. Alkolün kullanımı da iyi bir şey değil. Bunun gençlere eğitim öğretim olarak sunulması ciddi problemdi. Bu kaldırıldı güzel oldu” diye konuştu.

“Yenin sistem eğitime ciddi katkı sunacak”

‘Müfredat yenilenirken Milli Eğitim Bakanlığı taraflardan da görüş ve düşüncelerini aldı’ diyen Çelik: “Özellikle değişik anketlerle değişik sorularla kendi sisteminden öğretmenlere, öğrencilere ve velilere ulaşarak müfredatın nasıl olması gerektiği hakkında görüş ve düşüncelerini aldı. Bunun kapsamında bir çalışma yapıldı. İnşallah bu yeni sistemin memleketimize ve milletimizin eğitimine ciddi katkı sunacağını düşünüyüz” ifadelerini kullandı. 

“Yeni müfredata 15 Temmuz eklendi”

Eğitim müfredatının sürekli yenilenmesi gerektiğini dile getiren Çelik sözlerini şöyle sonlandırdı: “Başaranın artmasını düşünüyoruz çünkü. Milli Eğitim Bakanlığının müfredatının devamlı yenilenmesi lazım. Eğitim sürekli değişen olayla gebedir. Mesela yeni sistemde 15 Temmuzla ilgilide müfredata konular girdi. 15 Temmuzun daha yeni bir yıllık bir olay. Yeni ortaya çıkan olaylarında müfredatta yer alması gerekiyordu. Eğitim sürekli güncellenmesi gerekiyor. Şuanda bir güncelleme oldu biz bunun başarıya olumlu etkiler katacağına inanıyoruz.”