Beş yıl önce kurulan ve kısa süre içerisinde TBL yükselen Afyonkarahisar Belediyespor, kenti uzun bir aradan sonra TBL temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. Afyonkarahisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Çetinbaş, Beko Basketbol Ligi'ne çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Şehirde yıllar önce Afyonkarahisarspor takımıyla basketbola karşı bir heyecan oluştuğunu ifade eden Çetinbaş, Afyonkarahisarspor’un kapanmasının ardından basketbola karşı sevginin de azaldığını dile getirdi. Yıllarca basketboldan uzak kalan Afyonkarahisar’ın bu spor dalıyla da anılmasını sağlamak için cüzi bütçeyle kurdukları basketbol takımıyla TBL 1. ligde de önemli başarılar elde etmeyi planladıklarını anlatan Çetinbaş, “Ege Bölgesi'nin takımıyız. Hedefimiz mutlaka BEKO basketbol Ligine çıkmak istiyoruz. Onun için yarın Galatasaray, Fenerbahçe, Vakıfbank ve diğer takımların buraya gelmesi şehrin şeklini değiştirecek. Üniversiteli gençler için çok büyük bir artı olacak. Öğrenciler üniversite tercihini basketboldan dolayı ilimizden yana kullanacak'' dedi. Çetinbaş, basketbol şube başkanlarının vereceği rapor doğrultusunda, kalıcı ve şehrin ismini duyuracak, hedefleri olan bir takım kurduklarını ifade etti.

Basketbolu sevdirme adına 2 yıldan beri çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Çetinbaş, yeni yapılan tesisin bitmesi ile birlikte hedeflerine daha kolay ulaşacaklarını belirtti. 

Çok güzel bir tesis kurduklarını bildiren Çetinbaş, ''Beko Basketbol Ligi'ne çıkmayı hedefliyoruz. 1. lig planlarımızı geçen senelerde yaptık. Hedefimiz 1. ligse bunun için bir tesisimizin olması gerekiyordu. Şu an 5 yıldızlı bir tesisimiz var. Önce tesisleşmeyi, arkasından başarıyı istedik. Afyon Belediyespor, altyapısı ve yaz okuluyla gençlerin basketbol oynayacağı bir kulüp haline geldi'' diye konuştu.