Resmen spor olarak kabul edilen federasyonu ve buna bağlı Afyonkarahisar İl Temsilciliği olan bu spor gereken ilgiyi bugüne kadar görmedi. 

Yılda bir kere il birinciliği düzenlenen ve yarışmaya katılmak için lisans mecburiyeti bulunan bu salon sporuna 20 TL karşılığı lisans vermekten ibaret. Bunun dışında "Hiçbir kurumdan hiçbir ilgi görmeden" bir avuç bilardo severin zor koşullar altında yapmaya çalıştığı bu spor dalında Afyonkarahisar çoktandır dünya ve Türkiye dereceleri kazanıyor. 1995'ten bu yana Afyonkarahisar Bilardo İl Temsilciliği görevini yürüten Alaaddin Çevirim katıldığı bir çok yarışmada Afyonkarahisar’ı temsil etti ve çeşitli derecelerle döndü. Şimdiye kadar 10 kez il birinciliği kazanan Çevirim Ege Bölgesi Kalifikasyon'unda da çeşitli dereceler kazandı. Ülke şampiyonalarında Dünya Avrupa ve Türkiye şampiyonlarıyla maçlar yapan Alaaddin Çevirim en son yapılan Türkiye birinciliğinde bilardoya yeni sistemler getiren ve "Tüzül Sistemleri" diye kitap yayınlayan Murat Tüzül'ü geride bırakarak Türkiye 15. oldu. Daha önce Afyonkarahisarlı sporcular Enver Mut Türkiye 26. olmuş Mustafa Ak da Dünya Şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etmişti.

"Centilmenlerin sporu" da denilen bilardo mermer üzerine çuha kaplanmış bir masa fildişi veya sıkıştırılırmış fildişi taklidi toplar ve isteka tabir edilen uzun sopalarla oynanır ve bir takım kuralları vardır. Matematiksel formüllere dayalı kuralları olan 3 bant disiplininde Afyonkarahisarlı sporcu Alaaddin Çevirim Türkiye genel klasmanında 155 sırada bulunuyor. 

"Duruş vuruş ve tutuş"dan ibaret olan ve istenmeyen bir şekilde Balık diye tabir edilir şans eseri sayı alındığında oyuncunun sevinç çığlıkları atmak yerine rakibinden ve seyircilerden özür dilediği güzide bir spor dalı olan bilardoda Afyonkarahisar İl Temsilcisi Alaaddin Çevirim gençleri Bilardo oynamaya davet ediyor.