“Bu yelin MHP kayasından götüreceği tozdan başka bir şey değildir” dedi.


Uzun zamandır saha çalışmaları yapma konusunda planlamaları olduğunu ancak meclis çalışmaları ve Anayasa çalışmaları nedeniyle yoğun tempoda çalışan Milletvekili Mehmet Parsak’ın çalışmalarını tamamlamasının ardından 14 gün önce saha çalışmalarına başladıklarını belirten Karagöz vatandaşlardan da çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. 

“BAŞKA PARTİLERE ÖRNEK OLURUZ İNŞALLAH”

Karagöz; “ Sahada sürdürdüğümüz 14 günlük çalışmada vatandaşların MHP’ye ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye karşı büyük bir sevginin ve sempatinin olduğunu görüyoruz. Bu tepkiler de bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Biz hiç oturan adam olmadık aksine sürekli sahada gezdik, vatandaşın derdini, isteklerini dinlemeye ve dile getirmeye çalıştık. Bundan sonra da sahalarda gezmeye devam edeceğiz inşallah. Bizim bu çalışmamız başka partilere de örnek olsun onlar da sahaya insinler vatandaşların taleplerini dinlesinler ve bundan sonra da çalışmalarında vatandaşların taleplerini yerine getirsinler” dedi.

“BİZİM ÖZÜMÜZ DE SÖZÜMÜZDE BİRDİR”

MHP’nin kurulduğu günden bugüne kadar duruşunda hiçbir zaman sapma olmadığının altını çizen MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz; “MHP olarak biz iktidarda iken ak dediğimize muhalefette iken kara demedik, kara dediğimize de ak demedik. Bizim her zaman sözümüz de özümüz de birdir. Biz devletin yanındayız dolayısıyla da devleti yöneten hükümettir ve iyi şeyler yaparsa bizde mutlu oluruz. Bizim bu anlayışımızın karşılığında yapılacak her iyi iş de memleketimize ve vatandaşlarımıza iyi hizmete vesile olur. Bizler yaptığımız iyi işlerin karşılığını da vatandaşlarımızı ziyaretlerimizde bizleri karşılamalarından, konuşmalarından ve uğurlamalarından anlayabiliyoruz” diye konuştu.

“SAHA ÇALIŞMALARI SIRASINDA BÜYÜK TEVECCÜH GÖRDÜK”

Basın toplantısına katılan MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve MKYK Üyesi Mehmet Parsak’da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle saha çalışmalarına geçtiğimiz yıl meclis çalışmalarının tamamlanmasının ardından çıkmayı arzu ettiklerini ancak 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında yürütülen çalışmalar nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. Parsak; “Genel Kurula verilen aranın ardından teşkilatımızla birlikte planlayıp sürdürme imkanına kavuştuk. 14 günlük süre zarfında ilçe ziyaretlerimizin büyük bir kısmını da tamamlamış vaziyetteyiz. Bu ziyaretlerimizde hem vatandaşlarımızla kucaklaşmak hem de dertlerini, isteklerini dinleyerek tüm vatandaşlarımıza temas etmeye onlara dokunmaya gayret ettik. Saha çalışmaları sırasında da vatandaşlarımızdan ciddi teveccühle karşılaştık. Özellikle 15 Temmuz akşamı genel başkanımızın devletimizin ve milletimizin yanında durması, bir hesap kitap yapmadan seçilmiş hükümetin yanında duran tavrının samimi olduğunu gözlemlediklerini hissettik” dedi.

“BÜYÜK İSRAİL PLANI İÇİN YÜRÜTÜLEN HESAPLARI GÖRMEK GEREK”

15 Temmuz ihanet süreci ve sonrasında Suriye ile Irak başta olmak üzere Türkiye üzerinde yaşanmış, yaşanan ve yaşanabilecek oyunların iyi anlaşılması gerektiğini belirten Milletvekili Mehmet Parsak, Irak’ta oluşturulmak istenen bağımsız Kürdistan devleti kurulmasına yönelik adımların Türkiye üzerindeki hesapların devam ettiğini gösterdiğini söyledi. Parsak; “bugüne gelirken 20 yıllık süreçte önce Irak’ın parçalandığını ve kuzeyde böyle bir parçanın oluştuğunu ve yaşanan gelişmeler sonrasında Irak anayasasının değiştirilmesi suretiyle federetif bir yapının oluşturulduğunu nihayetinde de o federetif yapının önümüzdeki ay bağımsızlığını ilan etme noktasına geldiğini tespit etmek lazım. Benzer gelişmelerin Suriye’de de yaşatılmaya çalışıldığını gözlemlemek gerekiyor. Irak’ta 20 yıl önce olanlar bugün Suriye’de yapılmak isteniyor. Dolayısıyla bugün Irak’ta olanları da 20 yıl bile geçmeden Suriye’de yapma çalışmaları var. Hiç şüphesiz bunların ortak hedefi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni çevrelemek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kendi hesaplarına kurban etmektir. Net ve daha açık bir ifade ile sözde bağımsız birleşik kürt devleti kurmaktır ki gelecekteki oluşumunun adı da Büyük İsrail’in oluşturulmasından başka bir şey değildir. Ülkemize karşı yapılanların tamamını bu çerçeveden değerlendirmek gerekir” diye konuştu. 

“MHP TÜRK MİLLETİ VE DEVLETİNİN SON KALESİDİR”

Bu kadar sıkıntılı bir dönemde siyasilerin gösterecekleri tutumların da çok önemli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Parsak; “Biz yıllar içinde ülkemizi yönetmekte olan siyasi iktidarın çok önemli hatalarını, yanlışlarını tespit ettik ve siyaset yapma sorumluluğumuzu yerine getirerek bunları vatandaşlarımızla da paylaştık. Süreç içerisinde gördük ki, MHP ve genel başkanımız yıllar önce ne söylemişse eninde veya sonunda haklı çıkmıştır. Söyledikleri kimi zaman 3 ay sonra anlaşılmıştır, kimi zaman ise 3 yıl sonra anlaşılmıştır ama mutlaka haklı çıktığı anlaşılmıştır. MHP’nin tarihi, kritik ve önemli rolünden dolayı da ne yazık ki partimize yönelik olarak geçmişten itibaren devam eden ancak özellikle 1 Kasım 2015 seçimlerinden itibaren daha da yoğunlaşan, planlı ve programlı bir şekilde devam eden hesapların olduğunu biliyoruz. Biz o günden o çalışmaları yapanların aslında kendi siyasi gelecekleri adına bugünleri tasarlamak adına yaptıklarını biliyorduk. Çeşitli platformlarda da dile getirdik. İşte o günlere gelmiş vaziyetteyiz ama vatandaşlarımızdan aldığımız izlenimler ile şuna yürekten inanıyoruz ki bu yelin MHP kayasından alabileceği tozdan başka bir şey değildir. MHP Türk milletinin ve Türk devletinin son kalesidir” ifadelerini kullandı.