Afyonkarahisar  futbol altyapısına önem veren kulüplerden 1967 Afyonspor’un her yaz döneminde açtığı Futbol Okulu çalışmaları başladı. Yeni şehir spor kompleksi Yan Saha’da Altyapı Antrenörler Turan Saltuk yönetimlerinde gerçekleştirilen çalışmalarda 6-14 yaşlarındaki yaklaşık 60 çocuk, temel futbol eğitimi alıyor.Bir hafta önce futbol okulu çalışmalarına başladıklarını belirten Altyapı Koordinatörü Saltuk “Katılımdan son derece memnunuz.

Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 17.30-19.00 saatleri arasında çalışmalar yapıyoruz. Bizi tercih edip, çalışmalarımıza katılan çocuklarımızı altyapımıza kazandırmaya çalışacağız. Çalışmalarımızda temel futbol eğitimi ve oyunsal çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın içinde etkinliklerde koymayı düşünüyoruz. Bu etkinlikler çocuklarımıza ödül olarak vereceğiz”dedi.

Çocukların kaynaşması ve kendilerini ifade etmeleri yapacakları çalışmalarla daha iyi olacağını kaydeden Saltuk, “Tüm spor dalları bireylerin gelişimi için çok önemli. Futbolda bunlardan biri. Bütün çocuklarımızı çalışmalarımıza bekliyoruz. Sıkılmadan, eğlenecekleri bir aile ortamı sağlayacağımızın garantisini veriyoruz. Ailelerin çocuklarını futbola ve diğer spor branşlarına yönlendirmesi, gelişim çağındaki çocuklar için çok önemli. Biz de buna önayak olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.