Alevi köylerine hizmet götürülmediğine ilişkin sosyal medya üzerinden dile getirdiği iddialara Meclis Başkanı Salih Sel yanıt verdi. Başkan Sel yapılan yatırımlarla ilgili dokümanlarla yanıt vererek; ‘Evet bahsi geçen köylere pozitif ayrımcılık yapmışız ’diye konuştu.

MHP Çay İl Genel Meclisi Üyesi İsa Çağa ve CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın ortaya attığı iddialara basın toplantısı düzenleyerek yanıt veren İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 8 yıldır görev yaptığı meclis başkanlığı döneminde ayrımcılık yapmadığı ve adil davrandığı için 2016 yılında kendisini meclis üyelerinin tamamının oy birliği ile başkan seçtiklerini hatırlattı.

“KÖYLERE YAPILAN YATIRIMLAR BİRLİK ENCÜMENİNCE KARARLAŞTIRILIR”

İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı oturumlarının 5’inci birleşiminde MHP İl Genel Meclisi Üyesi İsa Çağa’nın, Deresinek köyü muhtarına haksızlık yapıldığına ilişkin iddiası ile başlayan gerginliğin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Salih sel bir basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi. İl Genel Meclisi Başkanı olarak görev yaptığı 8 yıllık süre zarfında bugüne kadar kimseye ayrımcılık yapmadıklarını dile getiren Başkan Salih Sel; “Bugüne kadar kimseye ayrımcılık yapmadık ancak ortaya atılan iddiaya da yapılan yatırımlarla ilgili verilerle cevap vereceğim. Deresinek köyüne düğün salonu yapılacağına dair vermiş olduğumuz bir söz de kesinlikle yok. Bu tür yatırımlar Köylere Hizmet Götürme Birlikleri Encümenleri tarafından alınır ve her yıl da encümen üyeleri seçim ile göreve gelir. Başkanlığını kaymakam üyeliklerini ise ilçenin 2 İl Genel Meclisi Üyesi ve 2 muhtarı oluşturur. Bizim Köylere Hizmet Götürme Birliklerine şunu yapacaksınız, bunu yapın gibi bir yaptırımımız da zaten olamaz” dedi.

“ORTAYA ATILAN İDDİA DOĞRU DEĞİL”

Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’nin yapacakları yatırımlara o yıl seçilen encümen üyelerinin karar verebileceğine dikkat çeken Başkan Salih Sel; “Çay Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin resmi olarak almış olduğu bir karar yok. Yine İsa Çağa’nın iddiasına göre kapanan 6 belediyenin 5’ine yapıldığı sadece Deresinek’e yapılmadığı iddiası da doğru değil. İnli köyünün zaten varmış yapılan bir düğün salonu yok. Eber köyünün bir garajı varmış ancak düğün salonuna dönüştürülmüş ve 100 bin TL’ye mal edilmiş. Akkonak’ın düğün salonunun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmiş parası da ayrılmış. Ortada verilmiş bir söz yok ama çıkıp ayrımcılık yaptığımızı söylüyorlar nasıl ayrımcılık yapmışız anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“BUNCA YATIRIMA RAĞMEN AYRIMCILIK MI YAPMIŞIZ?”

Deresinek köyüne yapılan yatırımları tek tek kamuoyu ile de paylaşan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel; “Yakasinek bağlantısı asfalt yapıldı, Tarımköy 1. Kısım AK Partili Belediye Başkanı zamanında Tarımköy 2. Kısım ise MHP’li Belediye Başkanı zamanında yapıldı. Muhtarlığa kiraz bahçesi verildi. Köy yolu girişi asfaltı bu sene yapılacak 2017 programında. Muhtarlığa grayder verildi, okul bakım onarımları yapıldı, su deposu bakım onarımları yapıldı, içmesuyu şebekesi yenilendi, 2016 yılı sonu itibariyle 11 bin 870 m2 parketaşı döşendi çocuk oyun grubu yapıldı. Tüm bu yatırımlara rağmen ayrımcılık yapıldığını iddia edenler nasıl ayrımcılık yapıldığını bize izah etsinler. Köy muhtarlığına kiraz bahçesi vererek İsa Çağa’nın dediği gibi evet ayrımcılık yapmışız ama pozitif ayrımcılık yapmışız” diye konuştu.

“KÖKSAL, ETNİK AYRIMCILIK YAPMAYA ÇALIŞIYOR”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın sosyal medya aracılığı ile Alevi köyü olan 4 köye ayrımcılık yapıldığı ve gerekli yatırımların yapılmadığını iddia ettiğini de hatırlatarak etnik ayrımcılığın Milletvekili Köksal tarafından yapıldığını dile getiren Başkan Salih Sel, yatırımın gitmediği iddia edilen Alanyurt, Kayabelen, Güneytepe ve Akcaşar köylerine yapılan yatırımları da kamuoyu ile paylaştı.  Başkan Salih Sel’in paylaştığı verilerde Kayabelen köyüne; “Balçıkhisar-Kayabelen grup yolu 1 km yapıldı. 2016 Yılı sunu itibari ile 7.659 m2 parke taşı döşendi. Su deposu Tamiri ve Bakım Onarımları yapıldı. Cemevinin Kalorifer tesisatı ve diğer bakımlar için birlikten para aktarıldı. Kamyon verildi, çocuk oyun grubu yapıldı. Köy yolu 5 km asfaltlandı. Güneytepe köyüne yapılan yatırımlar ise; “Güneytepe -İlyaslı 4,4 km Yolu yapıldı, Güneytepe II.Kısım YAS tesisi çalışmaları yapıldı. İlave şebeke, ikmal onarım, terfi hattı işleri yapıldı. Kanalizasyon şebekesi yapılarak, kanalizasyon çalışmaları tamamlanmıştır. Çocuk oyun parkı yapıldı. 2016 Yılı sunu itibari ile 10 bin 481 m2 parke taşı döşendi. Akcaşar köyüne ise 2016 Yılı sunu itibari ile 16 bin 282 m2 parke taşı yapıldı. İçmesuyu ishale hattı yapıldı. Su deposu onarıldı, çocuk oyun grubu yapıldı” dedi.

“AYRIMCILIK YAPMADIM YAPILMASINA DA MÜSAADE ETMEM”

Milletvekili Burcu Köksal ve MHP İl Genel Meclisi Üyesi İsa Çağa’nın ayrımcılık yapıldığına dair iddialarına yanıtını verileri paylaşarak yapan İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel; “Benim ayrımcılık yapmadığımı tüm meclis üyelerim çok iyi biliyor. 2016 yılında da beni oy birliği ile başkan seçtiklerinde de bu ifadeleri kendileri kullanmışlardı. Yapılan seçimde CHP ve MHP’li İl Genel Meclisi Üyeleri de şahsıma oy verdiler. Neden oy verdiler adil şekilde yönetim gösterdiğimiz için bu oyları verdiler. Buna rağmen ayrımcılık yaptığımızı iddia etmeleri beni çok üzdü. Ben hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım yapılmasına da asla müsaade etmem” ifadelerine yer verdi.