Gürdal, yaptığı yazılı açıklamada, yaşlılıktaki en önemli sosyal problemlerden biri bakıma muhtaçlık olduğunu, bakıma muhtaç yaşlıların en önemli bakımevinin ailesi olduğunu bildirdi.

Dinar Belediyesi'nin mobil servis hizmetleri ile ilçede bakıma muhtaç yaşlısı olan girilmedik ev kalmadığını ve Belediye Başkanı Saffet Acar'ın da bu konuya büyük önem verdiğini ifade eden Gürdal, şöyle devam etti: "Yaşlılıkta bakım hizmetleri önemlidir. Yaşlılıkta ortaya çıkabilecek olan problemlerin çözüm odaklarında en temel başlıklar ise önlem, tedavi ve rehabilitasyon. Yaşlanmaya bağlı olarak gelişebilecek sağlık sorunları için önceden tedbir alınmalı ve risk grubu hastalıklar için doktor gözetiminde bulunulmalıdır. Vücudumuzdaki birçok hastalığın henüz ilerlemeden erken tanısıyla tedavisi oldukça kolay olacağı gibi SGK giderlerine de önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Evde bakım hizmetlerinin daha da yaygınlaştırılması ve genişletilmesi, sürekli sağlık hizmetlerinin oluşturulması, sosyal değerlendirme aktivitenin değerlendirilmesi, ruhsal yönden değerlendirme, duyuların değerlendirilmesi, genel işlevsel değerlendirme, tedavinin düzenlenmesi ve takibi gibi politikaların geliştirilmesi önemli girişimler olacaktır."

Yaşlılara bakımın günümüzde her ne kadar manevi borç, hayırseverlik olarak algılandığına işaret eden Gürdal, yaşlılara bakımın profesyoneller ve uzman kişiler tarafından yapılmasının hem hasta, hem de aile için daha yararlı olacağını dile getirdi.