18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘Yaşlılara Saygı’ haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Huzur Evi yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde program gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe Vali Aziz Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Aile Sosyal Politika Müdürü Alper Sezer ve huzur evi sakinleri katıldı. Huzur Evi’ne gelen Vali Yıldırım kendisini bekleyen yaşlılar sohbet etti.  

“Yaşlılara hizmet bizim için şereftir”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Aile Sosyal Politika Müdürü Alper Sezer gerçekleştirdi. Sezer, yaşlılara bir gün değil her gün hizmet edilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Ülkemizde her yıl 18-24 tarihleri yaşlılara saygı haftası olarak kutlanır. Ancak bizim inancımızda sadece bir gün veya hafta olarak değil yaşlılarımıza hizmet etmek her zaman geçerlidir. Yaşlılar bizler için bir rahmet kapısıdır. Biz yaşlısını rahmet kapısı olarak gören bir medeniyetin çocukları olarak yaşlılarımıza bir görev için değil bir şeref meselesi sayarak hizmet etmeye çalışmaktayız. İlimizde 4 devletimize bir de özel olmak toplam 5 huzur evimizde toplam 400’ün üzerinde yaşlımıza hizmet vermekteyiz. Sayın valimizin öncülüğünde ilimize 3 huzur evi çalışmalarımız devam ediyor. Merkezde 90 kapasiteli inşaatımız başlıyor.”

“Hayata sizler yön veriyorsunuz”

Daha sonra konuşan Vali Aziz Yıldırım, ‘Yaşlılara kıymetli annelerimiz ve babalarımız diye hitap etti. Yıldırım şunları kaydetti: “Sizlerle olmaktan müteşekkirim. Değerli büyüklerimiz sizler örf, adet gibi kültürel değerlerin din, ahlak ve vicdan gibi manevi değerleri bizlere aktaran bizlerin topluma faydalı ahlaklı ve vicdanlı yetişmiş bireyler olmamızı sağlamaya çalıştınız ve çalışmaya da devam etmektesiniz. Bu açıdan toplumsal hayata sizler yön veriyorsunuz. Tecrübelerinizi bizlere aktararak milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan sizlerin varlığı toplumumuzun daha da güçlü kılmaktadır. Kültürümüz de ve inancımızda aileye büyüklere saygı göstermek çok önemli bir yer tutmaktadır. Kültürümüzde ailenin mukadderliğinin yanı sıra eli öpülesi büyüklerimizde bir o kadar mukaddes ve değerlidirler.” 

“Dinimiz yaşlılara saygıyı emretmiştir”

‘Aziz milletimizin zengin kültüründen aldığı en önemli özelliklerinden biri de hiç şüphesiz büyüklerine duyduğu saygı yaşlılarına karşı merhameti ve sevgisidir’ diyen Yıldırım: “Yüce dinimiz İslam anne, babaya ve yaşlılara saygı, sevgi ve hürmet konularının üzerinde ehemmiyetle durmaktadır. Peygamber efendimiz her hangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse yüce Allah’ta yaşlandığında ona hürmet edecek kimseleri var eder. Hadisi şerifiyle yaşlılara nasıl davranılması gerektiği konusunda görüşünü ortaya koymuş ve bu konuda bugünümüzün insanlarına da yol göstermiştir” diye konuştu. Konuşmaların ardından yaşlılara hediye takdim edildi.