Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Öztürk dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, kurban hazırlıklarının sürdüğünü ve hisse başı miktarın bin 600 TL olduğunu bildirdi.

Dernek Başkanı Erol Öztürk, kimsesizlerin kimsesi olmak amacıyla kurulan ve faaliyetlerini sürdüren derneğin kuruluş amacının ihtiyaç sahibi insan ve ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunmak olduğunu hatırlattı. İhtiyaç sahibi insanları dul hanımlar, yetimler, aileler ve öğrenciler olarak tanımlandığını aktaran Öztürk; “Önceliğimiz dul hanımlar ve yetimler oluyor. Genç olmasına rağmen işsizliği nedeniyle yardımcı olduğumuz insanlarımız var. İhtiyaç sahibi olduğu iddiasıyla bize başvuranlara öncelikle bir form doldurtuyoruz. Daha sonra şartları uygun olanların son olarak evinde, çevresinde ve komşularına yönelik bir araştırma ile durumu netleştiriyoruz. Böylece yardıma gerçekten ihtiyacı olduğu belirlenen kişi ve ailelere yardım yapılıyor” dedi.

KURBAN BAĞIŞI KABUL EDİYORUZ

Kurban Bayramı için kurban bağışlarını kabul ettiklerini bildiren Öztürk şöyle konuştu: “Bu Kurban Bayramı’nda da biz dernek olarak toplu kurban kesim işine gireceğiz. Bize canlı bağış yapanlar da oluyor. Adak kurbanları yıl boyunca geliyor. Kurbanı bize direkt teslim edip dağıtmamızı talep edenler de oluyor. Bir yıl boyunca taze et ihtiyacı karşılanıyor. Soğuk hava depomuzda kurban etlerini muhafaza ederek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Bu vesile ile hayırseverlerimize hassasiyetleri nedeniyle teşekkür ederken ayni ve nakdi her türlü bağışı kabul ettiğimiz kamuoyuna deklare etmek istiyorum. Derneğimiz hayır sahipleri ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesini sürdürüyor. Yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıklarımız devam ediyor”     

HİSSE BİN 1600 TL

“İhtiyaç sahibi ailelerimizin boğazından daha çok et geçmesi için çalışıyoruz” diyen Öztürk: “Hayvanlarımız son derece sağlıklıdır. Kurbanlıklarımız hisse başı bin 600 TL’dir. İsteyen herkese 5 kilogram et veriyoruz. Kesimimizi görmek isteyenler gelip görebilirler, gelemeyenler için video çekip hissesi olan kişilere görüntüleri gönderiyoruz. Sistem tamamen şeffaftır. Herkesin gözü önünde yapılıyor. Bize verdiğiniz vekâleti bizde kasaplarımıza verip, tekbir alıp İslami şartlara uygun bir şekilde kesim yapıyoruz. Kesilen etlerimizin bir kısmını ihtiyaç sahibi ailelerimize taze et olarak dağıtıyoruz. Bir kısmını da sucuk ve kavurma yapıp yıl içinde dağıtıyoruz. Rabbim hayırlarınızı şimdiden kabul etsin. Yarım Elma Derneği kimsesizlerin kimsesi olma adına yola çıkmıştır. Siz destekçilerimizle yolumuza devam ediyoruz. Rabbim yolumuzu açık etsin” diye konuştu. >> HÜDAYİ ACAR