Kurtulmuş, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen merasimde yaptığı konuşmada, Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü ile diğer tüm kurumlarıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığının Ordu'da fevkalade güzel işler yaptığını söyledi.

Kentte 2,5 yılda yapılan yatırımlara değinen Kurtulmuş, eğitim alanında 242,2 milyon, sağlık alanında 215,1 milyon liralık yatırım yapıldığını, bu hafta içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden kentteki belediyelere 1,6 milyon lira aktarıldığını belirtti.

Millete hizmet etmenin vazifeleri olduğuna işaret eden Kurtulmuş, şunları söyledi: "Ancak tüm bu başarıların arkasındaki temel meseleyi iyi görmemiz gerekiyor. Türkiye, aynı Türkiye. Türkiye'nin yer altı kaynakları artmadı. Türkiye'ye dışarıdan para gelmedi. Türkiye başka bir olağanüstü buluşla ekonomik imkânlarını genişletmedi. Türkiye'nin bu başarısının arkasında birkaç tane temel unsur vardır. Bunların en başında gelen husus devlet millet kaynaşmasıdır. Türkiye uzun yıllar boyunca devletle milletin ayrı tellerden çaldığı bir ülkeydi. Devlet başka, kapalı birtakım kapıların arasında var olan kurumdu. 'Devlet' dediğiniz şey, sadece soğuk binalardan ibaretti. Allah'a çok şükür AK Parti'nin 15 yıllık mücadelesi sırasında ondan önceki Türkiye'nin çok partili siyasi hayatında verilen mücadeleler sonrasında, devletle millet kaynaşması gerçekleşmiş oldu."

Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu da sözlerine şöyle devam etti: “Burada sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yüreğimiz Ordu için atıyor.  Ordu Türkiye’nin hatta dünyanın incisi bir şehir. Buraya ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bugün evvela buraya teşekkür için geldik. Geçen yılki hain FETÖ darbe girişimine karşı dim dik ayakta durdunuz bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’yi mekik gibi dokuyoruz. Diyeceksiniz bu kadar temel atma ve açılış nasıl oluyor. Bu paralar nereden geliyor. Havadan döviz yağmıyor.  Milletten aldığımızı millet için harcıyoruz. Faiz lobisinin hortumunu kestik. Eskiden bir gölet 22 yılda sulaması hariç 45 milyon liraya bitiyordu. Şimdi 18 ayda 4,5 milyona bitiriyoruz. Bütün şehirlerin içme suyu ihtiyacını uzun vadeli kökten çözdük.  Büyük düşünüyor ve milletten aldığımızı millet için harcıyoruz. Orduya 16 milyarlık yatırım yaptık.  Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı.”