Defterdar Murat Toy, tarafında defterdarlık toplantı salonunda yeni yapılandırma ile bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Defterdar Vekili Murat Toy, yapılandırmanın son şans olduğunu ve mükellefler için son bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya, ATSO Yönetim Kurulu adına Hayrettin Güzbey, ESOB yetkilisi Serdar Uzun, Kocatepe ve Tınaztepe vergi Dairesi müdürleri katıldı.

 

Defterdar Toy, 28 Aralık 2018 tarih ve 30639 sayılı resmi gazetede yayınlanan 7159 sayılı kanun ile 7143 sayılı Kanun hükümleri kapsamında taksitlendirme ve borçların yeniden vadelendirilmesi amacıyla yapılandırma başvurusunda bulunduğu hâlde süresinde ödeme yapamayan mükelleflerimiz için yeni bir imkân getirildiğini söyledi. Toy, “Başvuru tarihinden sonra ortaya çıkan veya daha önce unutulan borçlar için yeniden bir yapılandırma imkânı getirilmediği gibi herhangi bir başvuruda bulunmamış olan borçlulara yeni bir başvuru hakkı da tanınmamaktadır. 7143 sayılı Kanunun 10’uncu maddesinin on üçüncü fıkrası hükümleri hariç olmak üzere bu Kanun kapsamında 2018 yılı Aralık ve 2019 yılı Ocak ayında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri de 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar uzatılmıştır. Bu durumda taksitlendirilen borçlar için dördüncü Taksitin son ödeme günü 31 Mart 2019 olacak, diğer taksitlerde buna göre ödenecektir. Ancak bu kapsamda yapılacak ödemeler için Kanunun 9’uncu maddesinin muhtelif bentlerinde yer alan hesaplanan tutarların tamamının ilk taksit/ ilk iki taksit ödeme süresi içerisinde peşin olarak ödenmesi hâlinde katsayı uygulanmayacağına yönelik hükümleri uygulanmayacaktır.”