Sandıklı ilçesine bağlı Kozvan Kuyucak köyünde 2012 yılında elektrik kontağından çıkan yangında kullanılmaz hale gelen caminin yerine yenisi yapıldı.

Bugüne kadar köy cemaati, Sandıklı Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğünün girişimleriyle maliyeti Türkiye Diyanet Vakfı tarafından karşılanan, 120 metrekarelik, alt ve üstü izolasyonlu çadır mescidi cami olarak kullandı. 

Köylülerin kurdukları "Kozvan Kuyucak Köyü Cami Yaptırtma ve Yaşatma Derneği" 5 yıl süren inşaatın ardından köye yeni cami kazandırdı.

Yeni cami, İlçe Müftüsü Davut Çalışkan'ın kıldırdığı cuma namazıyla ibadete açıldı. 

Yaklaşık 4 ramazanı çadır mescitte geçiren vatandaşlar, 5. ramazanda camilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. 

Cuma namazı sonrası protokol üyelerine ve konuklarına Kozvan Kuyucak köyü tarafından yemek ikram edildi. 

Cuma namazı sonrası bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, Kozvan Kuyucak köyü camisinin yaklaşık 5 yıl önce çıkan bir yangında zarar gördüğünü anımsatarak, "Daha sonra vatandaş mağdur olmasın diye Diyanet Vakfımız tarafından caminin hemen yanına büyük bir çadır mescit yapıldı. Bu sürede vatandaşlarımız burada ibadetlerini yaparak mağdur olmadılar. Daha sonra vatandaşlarımızın kendi imkanları ile mevcut camimiz inşa edildi. Ramazan ayına da yetiştirildi. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Caminin açılışına, Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İl Genel Meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.