Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu programda konuşan Yıldırım alanıyla ilgili bilgiler verdi. Vücut şekillendirme ameliyatlarına değinen Yıldırım, “Bu ameliyatlar daha çok obez bir vücudu zayıflatma amacıyla kullanılıyor. Liposuctin (liposakşın) denilen bir metal tüp vasıtasıyla küçük bir kesiden girerek yağların emilme yöntemi uygulanıyor. Bu yöntemle özellikle belli bölgelerdeki yumrular varsa alınabilir ve vücuda şekil verilebilir. Bunun dışında daha büyük şekillendirmelerde deriyi de almak gerekir. Hastanemizde bu operasyonlar da yapılıyor” şeklinde konuştu.

“Yaralar ihmale gelmez”

Yaranın doku bütünlüğünün bozulması olduğunu kaydeden Yıldırım, “Dokumuz deriyle kaplıdır. Deri, altındaki dokuları korur. Bu doku bütünlüğünün bozulması ile yara oluşur. Bu bir kesilmeyle, düşmeyle olabilir. Bunun her bir şekline yara denir. Yara genel bir kavramdır. Yaralar kazalara, silahlara, trafik kazalarına, kesilmeye, düşmeye, kimyasal maddelere, elektriğe ve benzeri etkenlere bağlı olabilir. Vücudumuzun herhangi bir yerinde yara oluşmuşsa mutlaka doktora başvurmalıyız. Yaralar ihmale gelmez” dedi.

“Yarayı gözlemlemek lazımdır”

Yaranın temiz tutulması gerektiğini belirten Yıldırım, “Yarayı çok fazla kapatıp günlerce açmamak doğru değildir. Yarayı gözlemlemek lazımdır. Tüm yaralar iltihaplanabilir. Hatta hiç kanamayan yaralar bile iltihap kapabilir. Bu nedenle yarayı temiz tutmalıyız. Yaralanan bölgeyi suya tutup temizledikten sonra ütüyle ısıtılıp steril edilmiş bir tülbentle sarabiliriz. Hemen ütüden sonra değil biraz bekledikten sonra sarılabilir. Yoksa yanık oluşur. Bu durum doktora ulaşma ihtimali yoksa yapılabilir. Ama doktora başvurulması daha doğrudur” diye bilgi verdi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Yıldırım yayın dolayısıyla Akar’a teşekkür etti. Akar ise Yıldırım’ın çalışmalarında başarılar diledi.