Salon: Burhan Felek

Hakemler: Erdal Akıncı, Seçkin Yener

Eczacıbaşı VitrA: Larson, Büşra Kılıçlı, Boskovic, Meliha İsmailoğlu, Beyza Arıcı, Ognjenovic (Simge Aköz, Hande Baladın)

Fenerbahçe: Pereira, Eda Dündar, Çağla Akın, Rahimova, Dicle Babat, Jerkov (Merve Dalbeler, Melis Yılmaz, Polen Uslupehlivan, Tomkom, Damla Çakıroğlu, Bahar Toksoy Guidetti)

Setler: 25-23, 25-18, 30-28

Süre: 95 dakika (30, 29, 36)


İSTANBUL (AA) - Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off yarı final ikinci maçında Fenerbahçe'yi 3-0 yenen Eczacıbaşı VitrA, seriyi 2-0 kazanarak finale yükseldi.

Turuncu-beyazlı takım, finalde, VakıfBank-Galatasaray eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA, Meliha İsmailoğlu ve Boskovic'in sayılarıyla ilk sette teknik molaya 12-5 önde girdi. Toparlanan rakibi karşısında son bölümde Beyza Arıcı ve Boskovic ile etkili olan turuncu-beyazlı takım, seti 25-23 kazandı.

İkinci sette taktik servislerle rakibinin oyun kurmasını engelleyen Eczacıbaşı VitrA, teknik molaya 12-7 önde girdi. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran turuncu-beyazlılar, bu seti de 25-18 aldı.

Son sette Eczacıbaşı VitrA teknik molayı 12-9 üstün geçerken, özellikle son bölüm büyük çekişmeye sahne oldu. İki takım da karşılıklı sayılar bulurken, daha az hata yapan Eczacıbaşı VitrA seti 30-28, müsabakayı da 3-0 kazandı.

Eşleşmedeki ilk maçı da 3-1 kazanan Eczacıbaşı VitrA, finale yükselen ilk ekip oldu.

Voleybol: Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-off

Voleybol: Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-off

Voleybol: Vestel Venus Sultanlar Ligi Play-off