Salon: TVF Başkent

Hakemler: Çetin Ok, Salim Bektaş

Maliye Piyango: Kemal Kayhan, Venno, Halil İbrahim Yücel, Uğur Güneş, Gjorgiev, Stankovic (Murat Tokgöz)

Arkas Spor: Jovovic, Bravo, Mustafa Koç, Lagumdzija, Gökhan Gökgöz, Mert Matic (Osman Çağatay Durmaz, Yiğit Gülmezoğlu, Burak Mert, Muhammet Kaya, Caner Ergül)

Setler: 25-22, 25-18, 25-23

Süre: 81 dakika (27, 27, 27)


ANKARA (AA) - Voleybol Efeler Ligi play-off çeyrek finalinde Arkas Spor'u 3-0 yenen Maliye Piyango, seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya ev sahibi Maliye Piyango iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle Venno'nun file önündeki sert smaçları ve servislerinden bulduğu sayılarla 4-2 üstünlük yakaladı. Rakibi karşısında toparlanan konuk Arkas Spor teknik molaya 12-8 önde girmeyi başardı. Maliye Piyango rakibi önünde oyundan kopmadı ve ilk seti 25-22 kazanarak, skoru 1-0 yaptı.

Maliye Piyango ikinci sette hem hücumda, hem savunmada başarılı bir oyun ortaya koydu ve teknik molayı 12-8 önde geçti. Maçtaki üstün oyunuyla rakibine şans tanımayan başkent ekibi 27 dakika süren seti 25-18 kazanarak 2-0 üstünlüğü yakaladı.

Üçüncü set karşılıklı alınan sayılarla çekişmeli başladı. Sonrasında oyuna ağırlığını koyan Maliye Piyango teknik molaya 12-9 önde girdi. Bu dakikadan sonra salondaki taraftarlar müthiş bir karşılaşma izledi. Maçın son sayısını Venno 3 kez savunma yaparak takımına kazandırdı ve başkent ekibi seti 25-23, müsabakayı da 3-0 kazandı.

Bu sonuçla Maliye Piyango play-off çeyrek final serisinde 1-0 öne geçti.

İki takım arasındaki ikinci müsabaka 7 Mart Çarşamba günü İzmir'de oynanacak. Atatürk Vestel Venus Spor Kompleksi'ndeki karşılaşma saat 18.30'da başlayacak. Bu müsabakayı Arkas Spor'un kazanması durumunda serinin son maçı 10 Mart Cumartesi günü yine İzmir'de oynanacak.

Bu arada, karşılaşma öncesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Voleybol: Efeler Ligi Play-off

Voleybol: Efeler Ligi Play-off

Voleybol: Efeler Ligi Play-off