“Anayasanın ilk 4 maddesinde tek bir değişiklik yok bunu ima edecek bir başka madde de söz konusu değil. Değişen nedir sorusunun cevabı ise 1960’da rahmetli Menderes ve arkadaşlarını darbe ile indirip idam edenlerin hazırladıkları anayasayla kurdukları vesayet rejimindeki vesayet organları ve vesayet makamlarının değişmesidir” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından haftalık olarak düzenlenen basın toplantısı parti il binasında Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve parti teşkilat başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

“REFERANDUM ÇALIŞMALARI YAPARKEN ASLİ GÖREVLERİMİZİ DE UNUTMADIK”

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, yalnızca 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan halk oylaması için çalışmadıklarını aynı zamanda Afyonkarahisar ve Türkiye için çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Afyonkarahisar’a yönelik yaptığı ve yapacağı çalışmaları paylaşacağını belirterek sözü Başkan Çoban’a bıraktı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasına yönelik olarak milletvekillerinin, teşkilatların ve kendilerinin çalışmaları olduğunu ancak ülke için yapmaları gereken görevleri de asla aksatmadıklarını, yatırımları takip ettiklerini ve hem şehre hem de ülkeye kazandırmak için üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini söyledi.

“HAVALARIN ISINMASIYLA BİRLİKTE YATIRIMLARIMIZA BAŞLADIK”

2017 yılı yatırımlarının havaların ısınmasıyla birlikte başladığının müjdesini veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Afyonkarahisar kış şartları nedeniyle ancak Nisan ayı itibariyle yol, asfalt, altyapı ve kaldırım çalışmalarına uygun bir şehir. Bizlerde bu nedenle Mart ayı sonu itibariyle asfalt sezonumuzu başlattık. Geçtiğimiz kıştan kalan ve yağmur suyundan zarar görmüş olan asfaltları yeniledik. İstasyon civarı ve  Atatürk Caddesi’ndeki çalışmaları tamamladık bu hafta başında da Milli Birlik Caddesi’nde sıcak asfalt kaplama çalışmasını başlattık. Pazar günü parkeleri söktük, pazartesi günü asfaltımıza başladık inşallah bugün de asfaltlama çalışmalarını tamamlayıp yol çizgilerini bitirdikten sonra hizmet verilmeye başlanacak” dedi.

“2017 AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ’NİN EN FAZLA YATIRIM YAPTIĞI YIL OLACAK”

Afyonkarahisar Belediyesi için 2017 yılının en fazla yatırım yapılan yıl olacağını dile getiren Başkan Çoban; “projelerini hazırladığımız ancak 2-3 yıldır izin beklediğimiz yatırımlarımıza izin çıktı ve projesi eksik olan yatırımlarımızın da projeleri tamamlandı. Geçtiğimiz dönem ilk defa belediye olarak bir köprülü kavşak yapmıştık. 2016-2017 yılları içerisinde de battı çıktılara başlayacağımızı duyurmuştuk. Maliye Kavşağı’ndaki projenin ihalesi ile ilgili tüm pürüzler giderildi. Afjet’in ısınma sezonu bittiğinde Maliye Kavşağı’na yapılacak olan battı çıktı için yüklenici firma tarafından çalışmalara başlanacak. Yine kent meydanı ile ilgili bütün pürüzlerimizi giderdik. Projemiz de ihaleye hazır hale geldi. Bugüne kadar teleferik projemizi kent meydanından başlamasıyla ilgili taleplerimizi kurulda kabul ettirmeye çalışıyorduk. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu 2 hafta önce ilimizi ziyaret ettiler ve bu talebimizi kalenin süliyetinin bozulması nedeniyle reddettiler. Bu nedenle kent meydanı projemize başlayacağız” diye konuştu.

“SPOR TESİSLERİ İLE ÖNEMLİ BİR ÜNE SAHİBİZ”

Afyonkarahisar’ın yeni spor kompleksiyle ve içerisinde bulunan diğer spor alanlarıyla birlikte ülke genelinde iyi bir üne sahip olduğunu belirten Başkan Çoban; “geçtiğimiz yıl 1100 sporcunun katılımıyla Minikler Basketbol Şenliği’ni Afyonkarahisar’da gerçekleştirdik. Bu hafta da bir çok şehirden Yıldızlar Basketbol kategorisi takımları ilimizde yine bir turnuva yaptılar. Buradan da anlaşılacağı üzere bizim Afyonkarahisar’da yaptığımız spor salonları ve tesisler boş durmayacak hem ülke sporuna hem de dünya sporuna hizmet etmeye devam edecek. Mevcut spor tesislerine ilave olarak Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa dışında belki Türkiye’de voleybol, hentbol ve futsal branşına uygun özel bir zemin kaplaması ile yapılacak olan kapalı spor salonumuzun inşaatına da bu yıl başlayacağız. Geçtiğimiz yıl belediye olarak bir salon inşaatını bitirmiştik inşallah bu yıl onun 3-4 katı büyüklüğünde bahsettiğim branşlara uygun 2000 kişilik bir salonu da yapacağız. Futsal branşında Türkiye’de 1 veya 2 salon bulunuyor. İnşallah 3’üncüsünü ilimizde yapacağız. Böylelikle voleybol, hentbol ve futsal denilince Afyonkarahisar müsabakalarda adres gösterilecek bir il olacak bununla birlikte takımların da tercih edeceği bir kamp merkezi olacak” ifadelerini kullandı.

“YAPILACAK DEĞİŞİKLİK KOPYA DEĞİL TÜRK USULÜDÜR”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından anayasa değişikliği konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ortaya atılan bazı iddialara da yanıt verdi. Yurdunuseven; “Hazırlanmış olan anayasa değişikliği paketi hiçbir yerden alıntı yapılarak hazırlanmış bir anayasa değildir ve adı Türk Tipi Cumhurbaşkanlığı Sistemidir. 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında da inşallah halkımızın büyük çoğunluğunun kabulü ile yeni bir sisteme yeni bir yönetim şekline geçeceğiz. Burada CHP’lilerin söylediği gibi kesinlikle bir rejim değişikliği söz konusu değildir. Burada tamamen tıkanmış olan sistemin önünü açmak ve hızlı karar mekanizmasının işlemesi için yapılacak bir değişikliktir. Halkımızın tercihiyle değişikliğin kabul edilmesi sonucunda kapalı sistemin, önü kapayan sistemin, bürokratik oligarşinin inşallah önünü açacağız. Yüzde 50+1 oy alan kişi cumhurbaşkanı olacağı için koalisyon ihtimali bundan sonra olmayacak. CHP’nin de çırpınması, nasırına basılan nokta da hayır demek üzerine ısrarla durmalarındaki nokta da burası. Dolayısıyla koalisyonlar artık olmayacağı için Güneş Motel pazarlıkları olmayacak, çantalarla paralar getirilip de bir yerlerden bir yerlere transfer edilen milletvekilleri olmayacak. Bakanlıkların paylaşılması olmayacak. Güçlü bir cumhurbaşkanı olacak ve hızlı karar mekanizmasıyla inşallah bu ülkeyi ve milleti yönetecek” dedi.

“TEHDİT ETTİĞİN EVETÇİLER DÜŞMAN MİLLET DEĞİL”

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un referandumla alakalı olarak verdiği bir beyanatı sırasında ’17 Nisan sabahı evet diyenleri denize dökeceğiz’ şeklinde bir açıklaması olduğunu dile getirerek Bozkurt’u eleştiren AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “16 Nisan günü bu memleketin her bir ferdi sandığa giderek tercihini yapacak. Evet diyen de, Hayır diyen de bu memleketin insanları. 17 Nisan sabahı sonuç ne olursa olsun yine hepimiz aynı Türkiye’ye uyanacağız. Çıkacak olan karar ne olursa olsun biz 2019 yılına kadar tüm halkımızın dertleriyle dertlenmeye, kederlerini paylaşmaya devam edeceğiz, sevinçlerini paylaşacağız. Ancak sayın Bozkurt yaptığı açıklamada karşısında bir düşman devlet ve milletini görmüşçesine açıklama yaparak bizleri denize dökecekmiş gibi tehdit etmesini kınıyorum. Yaptığı bu söyleminden dolayı CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un tüm Türk milletinden özür dilemesini gerektiğini hatırlatıyorum. Bizler nasıl hayırcılarla el sıkışabiliyorsak onların da evetçilerle el sıkışmasını ümit ediyorum çünkü hepimizde aynı ülkede ve aynı gemide yol alacağız” ifadelerini kullandı.

“MİLLET AK PARTİ’DEN VE YÖNETİCİLERDEN MEMNUN”

Haftalık basın toplantısında anayasa değişikliğine ilişkin 18 madde içerisinde yer alan bazı konularda açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’da konuşmasına referandum çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’ın yarıdan fazlasını gezdiğini halkın AK Parti’nin yaptıklarından, yapacaklarından, hükümetten, başbakandan ve Cumhurbaşkanı’ndan çok memnun olduklarını dile getirdiklerini söyleyerek başladı. Özkaya; “Halkımız yapılanları takdir ederken yapılması gerekenleri de söylüyorlar. Yapılması gerekenlerin de yine AK Parti tarafından yapılabileceğini belirtirken CHP’nin ise sadece eleştirdiğini undan öteye geçemeyeceğini ifade ediyorlar” dedi.

“AVRUPA VE DÜNYA KENDİ ANAYASALARI DEĞİŞİYORMUŞ GİBİ ALGILIYOR”

Anayasa değişikliği ülkemiz açısından hakikaten çok önemli. Bakın bütün Avrupa ve bütün dünya anayasa değişikliğini sanki kendi ülkesinin anayasası değişiyormuş gibi algılıyorlar. Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, İsviçre, İsveç, Norveç ve ABD'nin bir kısım derin güçleri hepsi birden 'hayır' verin diye gayret sarf ediyor. 'Evet' ile ilgili devletimizin bakanlarını ve milletvekillerini ülkelerine almıyorlar. Bir taraftan da Türkiye'den kaçan vatan hainlerini o bölgedeki terör örgütü üyelerine devlet yardımını sağlayarak devletin araçlarını televizyonlarını imkan tanıyarak açık propaganda yapmalarına fırsat veriyorlar. Bu ne demektir Avrupa, ülkemizin yönetimindeki bu değişikliğini kendisi açısından ciddi tehdit olarak algılıyor. Bunun başka bir izahı, kolay bir kabulü yok. Milletimizde bunu ciddi manada fark etmiş durumda. Mesaj milletimiz tarafından gayet net alınmış. Bu nedenle de milletimiz Avrupa’nın bu tutumundan dolayı anayasa değişikliğinin gerekliliğinin ne kadar önemli olduğunu fark ettiği için inşallah 17 Nisan sabahı yeni Türkiye’ye yeni sistem kabul edilmiş şekilde uyanacağız” ifadelerini kullandı. 

“CHP HER ŞARTTA SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYOR ANCAK CUMHURİYET’TE İŞLEYİŞ BU DEĞİL”

CHP’lilerin ortaya attığı bazı iddialara da yanıt veren Milletvekili Ali Özkaya; Ortaya atılan iddialardan biri Cumhuriyet mi Değişiyor? Anayasanın ilk 4 maddesinde tek bir değişiklik yok bunu ima edecek bir başka madde de söz konusu değil. Değişen nedir sorusunun cevabı ise 1960’da rahmetli Menderes ve arkadaşlarını darbe ile indirip idam edenlerin hazırladıkları anayasayla kurdukları vesayet rejimindeki vesayet organları ve vesayet makamlarının değişmesidir. CHP mantığı ve zihniyeti ‘Bu memlekette sandıktan çıkmasak da biz yine yönetmeye devam edelim, her şartta kararı biz verelim’ diyor. İşte bu anlayışa bizler de kusura bakmayın cumhuriyet sandıktan milletin oylarını alarak yönetim yetkisini alanların yönettiği bir sistemdir diyoruz. CHP’nin değişimden yana olmamasının nedeni de budur. Sandıktan yüzde 25-30 oy alarak ülkenin yönetiminde söz sahibi olmak istiyorlar ama cumhuriyet sisteminde işleyiş bu değil” dedi.

“BU İDDİALAR GERÇEK OLURSA O İSİM BİR DAHA SEÇİLİR Mİ?”

Anayasa değişikliğinin yapılması gerektiğini 10 yıldır gür bir sesle telaffuz ettiklerini 2007 yılındaki referandumda da milletin yüzde 69 oy ile kabul etmesinin ardından önemli bir adım atıldığını belirten Milletvekili Özkaya; “Yapılan değişikliğin ardından cumhurbaşkanını halkın seçmesi diğer organları ve süreçleri tamamlayarak bugün gelinen noktada yürütme organının milletin yüzde 50 oyu ile seçilmesinin yolunu açmıştır. Cumhurbaşkanı’na 5 yıllık bir görev süresi verilecektir. Bu süre zarfında da yapacağı çalışmalar veya yapmadıkları çalışmalar değerlendirilir 5 yılın sonunda da memnuniyet var ise yeniden seçilir, veya bir başkasına görev verilir. CHP’lilerin bir diğer iddiası var o da Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının belli olmadığı ve akrabalarının bu görevlere getirileceği yönünde. Biz göreve geldiğimizde 38 tane bakanlık vardı ama bugün 25 bakanlık var. 18 tane devlet bakanı vardı ama bizim dönemimizde bu sayı indirildi. Eğer iddia edilen bir durum olur ise millet 5 yılın sonunda o ismi yeniden seçer mi?” diye konuştu.

“ÜRETİM VE İHRACATTA İKİ ÖNEMLİ ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORUZ”

Basın mensupları tarafından Afyonkarahisar özelinde yöneltilen ağır sanayide demiryolu taşımacılığı için istasyon kurulması ve ilaç sanayii konusunda atılması gereken adımlara yönelik bir soruya da yanıt veren Özkaya her iki konuda da atılan adımlar olduğunu söyledi. Özkaya; “Mermer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki taşımacılık ile ilgili ciddi talepler var. Uzun süredir de takip ettiğimiz bir konuydu ve geçtiğimiz hafta İscehisar Belediye Başkanımız ve TCDD 7. Bölge Müdürümüz arasında bir sözleşme imzalandı. İhtisas Hattı olarak ifade edilen o bölgede tren rayları döşenecek sistem kurulacak ve mermer ile diğer taşımacılıkla ilgili hususlarda tren yolu ile taşımacılık sağlanacak. Böylelikle de maliyet daha ucuz hale getirilmiş olacak. İmza süreci tamamlandı ve bundan sonra önemli olan sistemin kurulması ve uygulamaya geçilmesi olacak. İlaç sanayii konusunda da bir bilgiyi paylaşmamız gerekiyor. Teknoloji’den sonra en büyük cari açığımız ilaç ithalatından kaynaklanıyor. Bu konuda yaklaşık 2 yıldır bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye’nin değişik illerindeki özel sektörde yer alan ilaç üreticileri ile görüşmeler yaptık. Numune bir ağrı kesici tablet üretimi de yapıldı. Bunun için ciddi bir yatırım ve teknolojiyi gerektiriyor. Özel sektörün de bu çalışmada yer alması gereken bir yatırımdır. Sektörde faaliyet gösteren kişilere de Afyonkarahisar’da çok büyük bir varlığın olduğunu aktarıyoruz. Bu ay içerisinde de sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet incelemelerde bulunmak için gelecekler. Bu çalışma ince ve uzun bir yol ancak tamamlandığında ilimiz ve ülkemiz için büyük yatırımların gelmesinde önemli rol alacak” ifadelerini kullandı.