Biz referandumu parti kavgası, siyasi kaygıdan ziyade Türkiye Cumhuriyetinin bekası ve varoluşu savaşı olarak görüyoruz.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Başkan Yardımcıları Ahmet Yeşilırmak ile Mustafa Ötken, Anahaber Gazetesini ziyaret etti.

Ziyarette referandum çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yurdunuseven, ilçe danışma meclisi toplantılarında teşkilatın bilgilendirildiğini belirtti. Danışma meclisi toplantılarının herkese açık olduğunu dile getiren Yurdunuseven, şöyle konuştu:

“İlçe danışma meclisi toplantılarımızda referandum hakkında açıklayıcı bilgiler paylaşıyoruz. Bunların çoğunda AK Parti Milletvekillerimiz Ali Özkaya ile Hatice Dudu Özkal’da katılıyor. AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı tam anlamıyla sahada çalışmalarını sürdürüyor. İlk çalışmalarımızı il merkezinde yaptık. Şimdi de bütün ilçelerimizi dolaşıyoruz. Yine İl merkezimizde de çeşitli toplantılar yaparak, bütün sivil toplum örgütlerimizi de davet edeceğiz.  Biz kişi ve parti ayrımı yapmaksızın çalışıyoruz. Sendikalarımız dahil herkesin kafasında ne tür soru işareti varsa bize gelsinler.”

“İlk dört maddede değişiklik söz konusu değil”

Referandum kampanyasında halk arasında ciddi bir şekilde yalan dolaştığına dikkat çeken Yurdunuseven, çok ciddi uç örneklerle insanların kafalarının karışıldığını vurguladı.

‘AK Parti 2002 yılından bugüne kadar verdiği bütün sözleri yerine getirmiştir’ diyen Başkan Yurdunuseven, “ Vesayet odakları yalan yanlış bilgileri halkımıza empoze etmeye çalışıyor. Halkımızın kafasına takılan sorular var. Onlar rejimin değişeceğini söylüyor. Bizde konunun rejimle alakası olmadığını anlatıyoruz. İlk dört maddeyle kesinlikle bir değişiklik yok.  Rejimle kesinlikle problemimiz yok. Biz referandumu parti kavgası, siyasi kaygıdan ziyade Türkiye Cumhuriyetinin bekası ve varoluşu savaşı olarak görüyoruz. İnşallah 17 Nisan sabahı herkes güçlü bir Türkiye’ye gözlerini açacak. Çünkü dünya ülkeleri bir oyun karmaya çalışıyor. O masada bizimde olmamız lazım. O masada da güçlü bir Türkiye’nin olması şart. Biz bunun uğraşındayız.” dedi.

“Varsayımları değerlendirmek yanlış olur”

Yurdunuseven, Demokrat Partinin (DP) 1960’daki ‘Yeter Söz Milletin’ ifadesinin altını çizerek, bu işin çözüm merciinin halk olduğunu vurguladı.

Kamuoyunda 16 Nisan’da çıkabilecek ‘Hayır’ sonucunda erken seçim olur varsayımlarını değerlendiren Başkan Yurdunuseven, ilk önce 17 Nisan sabahını görmek gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz halkımıza inanıyoruz. Anketlerde bunu gösteriyor. İnsanımızdaki büyük teveccühü de görüyoruz. İnşallah 16 Nisan’da büyük bir oranla referandumda ‘Evet’ oyu çıkacak. Bundan yana eminiz. Biz sandıktan güçlü bir evet oyunun çıkmasını istiyoruz. Çünkü ortaya güçlü bir irade ortaya konulursa, dünya devletlerine karşı da güçlü bir Türkiye’yi gösterebiliriz. Varsayımları değerlendirmek şimdiden yanlış olur.”

“Hukukçu olarak idamdan yanayım”

İdam konusunda da vatandaşın halklı talebinin TBMM tarafından değerlendirileceğine inandığını aktaran Yurdunuseven, “Cinsel istismar ve devletin bölünmez bütünlüğüne kasteden suçlarını işleyenlerin idamla yargılanmasını isteyenlerden biriyim. Yine 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlarında. Hukukçu kimliğimle de idamdan yanayım. Meclis karar verirse veya referanduma karar verirse yapacak bir şey yok. Ona da millet karar verecek sonucta. Millet ne derse o olacak.” şeklinde konuştu.