Basketbol il temsilcisi Feyzullah Demirkale geçen sezon ilimiz basketbolunda gelişmeler ve yenilikler yaşandığını ifade etti. Türkiye Basketbol Federasyonu onayıyla hakemlerin ve antrenörlerin yer aldığı whatsapp grupları kurduklarını söyleyen Demirkale “Bu uygulamayı hayata geçirmemizdeki amacımız etkileşim sağlamak ve anlık iletişimi kolaylaştırmaktı” dedi.

85 HAKEMİMİZ VAR

Feyzullah Demirkale, hakemler açısından verimli bir sezonu geride bıraktıklarını dile getirirken “Afyonkarahisar’da basketbol hakemleri ve masa görevlileri olmak üzere 85 hakemimiz bulunuyor.” şeklinde konuştu.

WEB SİTESİ KURDUK

Berca sistemi adı altında, 81 ilde yer alan tüm temsilciliklerin web sitelerinin ortak kullanabileceği bir veri tabanı oluşturulduğunun bilgisini veren Demirkale, “2016-2017 sezonu öncesi il temsilcilerinin web sitesi yoktu. TBF web sitesi bulunmayanların sona ermesi ve web sitelerinin temalarının standart olmak üzere tüm il temsilciklerinin ortak veri tabanlı Berca sistemini hayata geçirdi” dedi. Bu uygulamayla birlikte basketbol severlerin web sitelerine girerek 81 ildeki basketbol gelişmelerini takip edebileceklerini ve sistem üzerinden sporcu bilgileri, sporcu lisans işlemlerini ulaşabileceklerini söyledi.

HAKEMLERE KARŞI YENİLİKLER VAR

Feyzullah Demirkale gelecek sezon uygulamaya konulacak basketbol hakemlerinin saha içindeki kararlarını daha çabuk vermelerini sağlayacak bir hakem bordu hazırladıkları bilgisini aktardı. Demirkale,“Önümüzdeki sezon için basketbol hakemlerimiz için yeni bir çalışma yaptık. 2-3 yıllık bir ekip çalışması. Basketbol masa görevlileri için maç cetveli nasıl tutulur? Basketbol hakemleri maça gelmeden önce nasıl bir çalışma yapar? Kaç saat önce sahada olmalıdır? bilgilerini barındıran hakem kitapçığını, hakem bordu haline getirerek hakemlerimize kolaylık sağlamaya çalışacağız..” diyerek sözlerini tamamladı