Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı il oturumu Salih Sel Başkanlığında gerçekleşti. İGM toplantı salonunda gerçekleşen ilk birleşimde 7 gündem maddesi görüşülerek, oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

Valiler Kararnamesiyle Muş’a atanan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım da İGM üyeleriyle vedalaştı.  Yıldırım, Afyonkarahisar İGM üyelerinin çok çalışkan olduklarını belirterek, yaptığı veda konuşmasında şunları kaydetti:

“Bizlerde karınca kararınca sizin çalışmalarınıza yol açabilmişsek, kendimizi mutlu sayarız. Kendi görevimizi de birazda olsa yapmış hissederiz. Afyonkarahisar İGM’nin güzel bir birlikteliği var. Bizim dönemimizde de bu birlikteliğe katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Bundan sonrada böyle olacağına eminim. En ufak bir tereddüdüm yok. Kamu kaynağını çok güzel kullanmışınız. Bütün köylerimiz ve beldelerimize çok güzel hizmetler yapmışsınız. Kamu kurumlarına güzel destekler verilmiş. Tabi mevzuatlar ve elinizdeki kaynaklar çerçevesinde. İhtiyaçların hepsi bitti mi? Tabii ki bitmedi. Ama bundan sonra pek çoğu daha da azalacak. Bu ihtiyaçların pek çoğu ortadan kalkacak. Belki de yeni ihtiyaçlar doğacak. Ve onları da sizler en güzel şekilde planlayıp, bu ihtiyaçları yerine getireceksiniz.”

“Benim için Afyonkarahisar’a veda zamanı”

Afyonkarahisar beldelerinde ve köylerinde yaklaşık 400 bin nüfusun olduğuna dikkat çeken Vali Yıldırım, bu nüfusun da yaklaşık 4 bin 500 kilometrelik bir yol ağı bulunduğunu kaydetti.

Yıldırım, köylerin ve beldelerin suya, okula, yola ve sosyal alanlara ihtiyaçları olduğuna değinerek, sözlerini şöylesürdürdü:

“Bu ihtiyaçları siz meclis üyelerimiz kalem kalem biliyorsunuz. Çoğunu temin ediyorsunuz. Kamu kaynağını da çok güzel kullandığınız için köylere hizmet götürme bütçemize de daha az para geliyor. Tabi bunları Ankara’da değerlendiriyorlar. Keşke bütün özel idareler ve İGM’lerimiz aynı şekilde davranabilseler. Tabi ihtiyaçlar sınırsız. Yeni ihtiyaçlar çıkacaktır. Benim için artık Afyonkarahisar’a veda zamanı. Ben hakkımı sizlere helal ediyorum. Sizlerde helal edin.” diye konuştu.

Vali Yıldırım’ın son sözleri sonrasında mecliste duygu dolu anlar yaşandı. Akabinde de Vali Yıldırım, bütün meclis üyeleriyle tokalaştıktan sonra da hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Abi kardeş gibi çalıştık”

Vali Yıldırım’ın İGM’den ayrılmasından sonra mecliste bir konuşma yapan Başkan Salih Sel, önceki Valiyle arasındaki diyalogla Vali Yıldırım arasındaki diyalogun çok farklı olduğunu belirtti.

‘Vali Yıldırım, Muş’ta da çok güzel hizmetler gerçekleştirecektir’ diyen Başkan Sel, şunları kaydetti:

“O bölgelerde devletle halk arasında çok büyük uçurum oluşmuş. Ben Valimiz Aziz Yıldırım’ı bunu en iyi şekilde kapatacağına inanıyorum. Hatta tamamen ortadan kaldıracaktır. Allah yolunu açık etsin. Allah yeni yerinde muaffak etsin. Biz Afyonkarahisar’da gerçekten kendisiyle abi kardeş gibi çalıştık. Ve bugüne kadar bana hep abi diye hitap etti. Allah kendisinden razı olsun. Valimiz Afyonkarahisar’da çıtayı çok yükseğe koymuştu. İnşallah gelen Valimiz de bir nebze olsun ona yaklaşır diye umut ediyorum. Biraz önce de çok duygulandım. Valiler kararnamesi açıklandığında da çok duygulanmıştım. Tekrar hayırlara vesile olsun diyorum.” değerlendirmelerinde bulundu.