Çakır mahallesinde düzenlenen iftar programında Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yanı sıra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, siyasi parti temsilcileri, Çakır Mahallesi sakinleri de hazır bulundular.

Yemek öncesi, Vali Aziz Yıldırım ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban iftar programına katılan mahalle sakinlerine ‘Hayırlı Ramazanlar’ temennisinde bulundular. 

İftar öncesi konuşma yapan Vali Yıldırım; “Tuttuğumuz oruçlarımızı Rabbim kabul eylesin. Sizlerin huzurunda da kıymetli Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Böyle mahalle iftarlarını düşündüğü ve uyguladığı için. Bizde bu yıl bir karar aldık. Siz değerli hemşerilerimiz ile birlikte iftar yapmayı arzu ettik. Her gün bir yerlerde iftar çadırlarında, vatandaşlarımızla birlikte iftar yapıyoruz. Bunu da Allah’a şükürler olsun bugüne kadar uyguladık ve inşallah bundan sonra da bu tür programlarımızı böyle devam ettireceğiz. İnşallah bazen öğrencilerimizle, bazen huzurevinde yaşlılarımızla, bazen mahallelerimizde ve bazen de salonlarda ama yine hep sizlerle, vatandaşlarımızla birlikte iftar yapacağız. Rabbim bu Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eyleye, iftarlarımızı, sahurlarımızı, bedenimize sıhhatli eyleye. Ramazan ayı hepimizin bildiği gibi yardımlaşma, paylaşma, sabır ve rahmet ayıdır. Burada birlikte soframızı paylaşan bütün vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Burada aynı çorbaya kaşık sallıyoruz, aynı pilava kaşık sallıyoruz, aynı sudan içiyoruz, aynı ekmeği, aynı lokmayı paylaşıyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Allah’ım bundan sonraki oruçlarımızı kabul etsin. İnşallah sağlıcakla bütün sevdiklerimiz ile de birlikte bayrama eriştirsin. Bayramı da hep beraber bayram olarak kutlayalım.” dedi.

İftar yemeği sonrasında Çakır Mahallesi sakinleri,  mahallelerinde düzenlenen iftar yemeğine katılımlarından dolayı Vali Yıldırım ile Başkan Çoban’a teşekkürlerini ilettiler. 

İftar programının ardından Çakır mahallesinde bir aileyi ziyaret eden Vali Yıldırım ve Başkan Çoban ziyaret sırasında ailenin istek ve taleplerini dinlediler. Ziyarette çocuklarla da sohbet eden Vali Yıldırım, aileye çocuklarıyla birlikte sağlıklı ve huzurlu günler geçirmeleri temennisinde bulundu.