Vali Mustafa Tutulmaz’ın Bayat ilçemize yaptığı ziyaret sonrasında köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıya Bayat Kaymakam Vekili Muhammet Öztabak, Belediye Başkanı Kadir Üçer, İl Müdürleri, ilçe müdürleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.
 
Muhtarlar ile bir araya gelen Vali Tutulmaz; “Mahallenizde ve köyünüzde yapılması gereken iş ve hizmetleri tespit edin, önce İlçe Kaymakamımıza, İl Müdürlerimize muhakkak konuyu anlatın. Hizmetler tamamlanmadan eksiklikleri veya yapılması gerekenleri belirleyin. Daha sonra bu iş ve hizmet bittikten 1 ay sonra, 2 ay sonra gelip bu iyi olmadı demeyin bana. Yapılan iş ve hizmetlerin nasıl olsa bir kontrolörü var, o kontrol edecek, biz karışmayalım demeyin. Tabii müteahhidin işine de müdahale etmeyin, şunu şöyle yapın, bunu böyle yapın demeyin ama uygun olmayan bir durum olursa da bunda bir yanlışlık var gibi ya da sorunun hala çözülmediğini hissediyorsanız Özel İdare Müdürüne, Kaymakama, Genel Sekreterimize bunları bir şekilde ulaştırın. Hizmet yapılıyor ondan sonra sıkıntılar başlıyor. Bu sıkıntıyı yaşamamamız için yatırımlarımızı zamanında takip edelim.” dedi.
 
Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Bayat ilçemize bağlı köy ve mahalle muhtarları taleplerini dile getirdiler. Vali Tutulmaz tüm taleplerin devletimizin imkanları ölçüsünde değerlendirilmesi için ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.